O družbi

2017, leto presežkov

2017, leto presežkov našega ultramaratonskega člana Srečka L.

Letošnje leto ni bilo le leto v znamenju preseganja meja v ultramaratonskem kolesarjenju, je tudi leto, zaznamovano z nekaterimi mejniki, ki ultramaratonca naredijo še zrelejšega in še bolj samozavestnega za nadaljnje udejstvovanje v tej športni panogi.
600 km-skih brevetov sem do letos že kar nekaj odpeljal, za 1000+ km-skega pa je bil potreben miselni preskok, saj je za kaj takega potrebna trezna glava, odločnost in samozavest, da si kaj takega sposoben odpeljati, ne samo začeti.

Za 1200+ km-skega pa je potrebno še tisto »nekaj več«, ker odkolesariš v tuje govoreče dežele, celo tja, kjer skoraj noben Evropejec ne razume jezika prebivalcev (Madžarska). Potuješ in spoznavaš tuje dežele, tuje kulture in navade. Za dolge in najdaljše brevete je potrebna oprema za nočno vožnjo in tudi poznavanje specifičnosti nočne vožnje. Potrebno je biti samozadosten. To pomeni, da je potrebno s seboj voziti vse, kar bi ti omogočilo pustolovščino uspešno končati v določenem časovnem limitu. Navigacija in vse, kar je potrebno za njeno delovanje (baterije, akumulatorji, polnilci ali pa pestno dinamo, različni USB kabli itd.). Spalna vreča ali le bivak vreča? V primeru, da prenočišča ni na voljo ali pa če te ujame nevihta nekje na podeželju in je na voljo vsaj avtobusna postaja s čakalnico, je to dovolj za nekaj uric relativno udobnega spanja. To se mi je zgodilo na Avstrijskem Koroškem med brevetom Slovenskih 1000+. Nevihta s sodro in zato prisilen 6 in pol urni nočni postanek. Med brevetom »6P 6K« smo bili zaradi dežja prisiljeni preko noči počivati 12 ur. Kolega, ki se nista ustavila za počitek, sta padla in odstopila.

Dosežki v randonneurstvu se štejejo tako kolesarju kot tudi klubu ali društvu, za katerega kolesari. Ranndonier.Si

Za vsak posamezen brevet kolesar sproti dobi priznanje v obliki lepe kolajne. Na koncu leta pa, če prevozi 200, 300, 400 in 600 km-ske brevete pod okriljem Audax Club Parisien dobi kolajno Super randonneur. Če doseže določeno število kilometrov, pa še priznanje in odličje »Randonneurska vrtnica«.

Letos bom na koncu leta prejel priznanje »Srebrna randonneurska vrtnica«, meja je 5000 km. Prejel bom tudi priznanje in kolajno »Super randonneur«, ki se jo podeli kolesarju, ki je prevozil 200, 300, 400 in 600 km-ske brevete pod okriljem Audax Club Parisien.
Nagrade »Klubska vrtnica« se podeljuje klubom, za katere kolesarji vozijo.

Čestitke Srečko od "KD - LPP"

 

Fotografija osebe Sodrovc Ciclist.

 

 

 

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.