Oblačno, rosenje
  • 4 °C
  • Oblačno, rosenje
Reported on:
19. Januar 2018 - 6:00

080 18 88

Na to številko lahko posredujete svoje mnenja, vprašate za spremembe linij, obvoze in vozne rede, tehnične preglede, homologacije ali tahografe...

080 18 88

Na to številko lahko posredujete svoje mnenja, vprašate za spremembe linij, obvoze in vozne rede, tehnične preglede, homologacije ali tahografe...

Kolesarjenje po S. Velebitu

Naše člane smo peljali na tri dnevni kolesarski izlet po S. Velebitu, da si ogledajo lepote in doživijo čudovito izkušnjo v dobri kolesarski družbi.

Severni Velebit je planinsko območje med Jadranskim morjem in Ličkogračkim poljem. Razteza se od prelaza Vratnik do prelaza Veliki Alan. Od leta 1999 je to območje razglašeno kot nacionalni park zaradi izrazite raznolikosti kraških oblik, bogatega živega sveta in izjemnih naravnih lepot.

Začetek naše poti se je začel pod planinskim domom Zavižan, obisk le-tega, peš vzpon na sosednji vrh Velika kosa, nato pa smo nadaljevali s kolesi. Končali smo tik ob morju, z obiskom razgledne točke na zaliv Naravni park Zavratnica.

Drugi dan smo začeli od Zavižana do Baških Oštarij, kjer smo v hostlu tudi prenočili, vmes pa si ogledali vse čudovite zanimivosti, ki jih ponuja Velebit.

Tretji dan smo se odpravili v nekoliko deževnem vremenu preko malega Alana, ter se spustili do morja, od koder smo našo avanturo tudi zaključili.

Veseli nas, da smo ob zaključku poti videli nekoliko utrujene naše kolesarje, vendar srečnih in nasmejanih obrazov, še polni močnih vtisov, ki ti jih pusti čudovita narava. Več pa prepuščamo, da si ogledate v fotografijah, saj si le tako lahko pričarate in podoživite naše kolesarsko popotovanje po Velebitu.