Oblačno, rosenje
  • 4 °C
  • Oblačno, rosenje
Reported on:
19. Januar 2018 - 6:00

080 18 88

Na to številko lahko posredujete svoje mnenja, vprašate za spremembe linij, obvoze in vozne rede, tehnične preglede, homologacije ali tahografe...

080 18 88

Na to številko lahko posredujete svoje mnenja, vprašate za spremembe linij, obvoze in vozne rede, tehnične preglede, homologacije ali tahografe...

Linija 15 bo podaljšana do naselja Sora

V petek, 1. septembra 2017, bo pričela obratovati podaljšana linija 15 (Stanežiče – Medvode – Sora obračališče) na relaciji Medvode – Preska – Vaše – Goričane – Rakovnik – Sora. Obstoječa linija 15, ki je doslej vozila na relaciji Stanežiče - Medvode, bo svojo pot iz Medvod nadaljevala proti naselju Sora.

Tako bo več kot 3.700 občanov ob trasi dobilo možnost za neposreden dostop do centra Medvod in nadaljevanje poti proti Ljubljani ali Kranju. Petdeset voženj dnevno v obe smeri bo nudilo dovolj priložnosti za uresničevanje Celostne prometne strategije občine Medvode, ki spodbuja trajnostno mobilnost in uporabo javnega potniškega prometa, ter Celostne prometne strategije Ljubljane, ki poleg tega narekuje tudi razbremenitev centra mesta z osebnimi vozili. Z linijo 15 se bodo izvajali tudi prevozi šoloobveznih otrok Osnovne šole Preska.

Podaljšana linija 15 bo obratovala vse delovne dni od ponedeljka do petka. V prometnih konicah bodo intervali na pol ure, sicer pa na 50 do 60 minut. Linija 15 je časovno usklajena za prestopanje z linijo 25, prestopati je mogoče tudi na linijo 30 v Medvodah in na liniji 1 in 8 v Ljubljani.

Podaljšana linija 15 bo obratovala testno pol leta. V tem času se bodo zbirala mnenja občanov, katera lahko posredujejo na občino Medvode ali LPP (mail@lpp.si). Več informacij o podaljšani liniji 15 najdete na spletni strani LPP. Vozni redi so dosegljivi na www.lpp.si, Potniškem centru LPP in v TIC Medvode (na železniški postaji).

 

Prihod nove avtobusne povezave bo obeležen v četrtek, 31. avgusta 2017, ob 12.30 uri, ko se bodo občani zapeljali z dvema avtobusoma LPP na otvoritveno vožnjo. Zbirno mesto bo pred občino Medvode, Cesta komandanta Staneta 12, 1215 Medvode. Po končani vožnji okoli 13. ure sledi druženje z občani v naselju Sora (Dom krajanov Sora, na naslovu Sora 6 A, 1215 Medvode). Dogodku bodo prisostvovali Peter Horvat, direktor LPP, Nejc Smole, župan občine Medvode in Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljane.