Aktualno

Linija 18 že od 26. junija

V okviru sprememb in optimizacije linij Ljubljanskega potniškega prometa, ter v skladu z željami potnikov, bo linija 18 konec junija podaljšana. Njena trasa bo po novem povezovala Bežigrad (Center Stožice P + R), Šiško, Rožno dolino in center mesta (Kolodvor). Z uvedbo podaljšane linije 18 želi Ljubljanski potniški promet razbremeniti parkirišča v industrijsko-poslovnih conah za Bežigradom in v Šiški ter na območju Rožne doline okoli študentskega naselja. Z linijo 18 bo od 26. junija dalje vzpostavljena tudi celoletna in neposredna povezava do fakultet v Rožni dolini in Živalskega vrta Ljubljana.

Namen spremembe linije 18 je preusmeriti voznike osebnih vozil, ki parkirajo v industrijsko-poslovnih conah za Bežigradom in v Šiški, na parkirišče Center Stožice P + R in na mestni potniški promet ter s tem ublažiti primanjkljaj parkirnih prostorov na Verovškovi in Vodovodni za Bežigradom in prometne konice na omenjenih območjih.

Prav tako je linija 18 namenjena izboljševanju potovanj občanov, šolarjev in študentov iz Šiške, Bežigrada in Rožne doline. Na omenjenih območjih bo z linijo 18 zagotovljena celoletna povezava s centrom mesta, Šiško in Bežigradom, ponujena bo tudi nova, alternativna rešitev za parkiranje osebnih vozil v Centru Stožice P+ R, povečala se bo frekvenca odhodov avtobusov.

Več odhodov avtobusov bodo v kombinaciji z linijama 3 in 3 B pridobili na primer šolarji na območju Srednje šole tehniških strok in Srednje Frizerske šole na Litostrojski. Študenti, ki obiskujejo fakultete na območju Rožne doline (Biotehniška fakultete, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakulteta za računalništvo in informatiko), ter obiskovalci Živalskega vrta Ljubljana, bodo po novem lahko dostopali do izobraževalnih institucij celo leto, neposredno iz centra mesta, Šiške in Bežigrada. Študenti iz študentskega naselja v Rožni dolini, ki težje parkirajo na območju okoli Svetčeve ceste, pa bodo imeli možnost parkirati v Centru Stožice P + R.

Naselja Draga, Mostec, Koseze, Podutik, Dravlje in Šentvid poleg ostalih že omenjenih z linijo 18 pridobivajo novo povezavo do mesta. Potovanje v mreži linij LPP bo po novem hitrejše tudi za potnike, ki potujejo iz Črnuč oziroma Ježice ter Stožic v smeri Zgornje Šiške ali Rožne doline in obratno.

Linija 18 bo obratovala od konca junija 2014 dalje, vse dni v tednu: na delavnike okvirno od pete ure zjutraj do desete ure zvečer, v prometnih konicah v intervalu na pol ure in manj, drugače na 40 minut in manj. Nekateri odhodi ob delavnikih se bodo pričeli iz remize, pri lokaciji Slovenija avto. Linija 18 bo ob vikendih in praznikih obratovala okvirno od pol devete zjutraj do pol osme zvečer, na vsako uro. Ob nedeljah bo linija 18 L  (L pomeni okrajšavo za Litostrojska) zapeljala potnike po skrajšani trasi med postajališčem Litostrojska in Kolodvor.

Linija 18 bo nadomestila linijo 23.

Vozni red.

 

Datoteke
PDF icon Sporočilo za javnost - Linija 18 [pdf | 415,7 KB] PDF icon vozni red - Linija 18 [pdf | 46,3 KB]

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.