Aktualno

Na liniji 23 s 26. junijem 2017 potniki prehajajo na storitev »prevoz na klic«

V poletnih mesecih bodo potniki linije 23 prestopili na udobno storitev prevoz na klic po predhodno objavljenem voznem redu, ki potnikom omogoča individualno ali skupinsko potovanje  z osebnim vozilom eUrbanom ali minibusom. Če bo storitev dobro sprejeta, bo na voljo tudi kasneje.

Storitev prevoz na klic po predhodno objavljenem voznem redu, ki bo potnikom na liniji 23 na voljo od ponedeljka do petka, bo potekala na način avtobusnega potniškega prometa. Potniki bodo v vozila vstopali in izstopali na avtobusnih postajališčih, vendar bodo morali storitev naročiti vsaj dve uri pred po voznem redu načrtovanem odhodu. Ob naročilu storitve na telefonsko številko (01) 5822 555 bo referentu LPP potrebno sporočiti število potnikov, termin potovanja ter vstopno in izstopno postajo. V kolikor bo na določenem postajališču napovedano število potnikov višje od kapacitete osebnega vozila eUrbana (4 potniki), se bo le-to nadomestilo z minibusom, med vožnjo pa bodo ob postankih na postajališčih dovoljeni tudi vstopi drugih potnikov.

Postajališča deloma skrajšane linije 23, kjer bo na voljo potovanje s prevozom na klic, so: Pod Kamno Gorico, Krivec, Dolnice, Kamnogoriška, Zapuže in Kamna Gorica. Tri postajališča na Omersovi, Murkovi in v Podutiku bodo ukinjena, saj tam že vozi linija 5 (Podutik – Štepanjsko naselje). Linije 5, 22 in 23 ostajajo povezane s prestopnimi postajališči Pod Kamno Gorico in Kamna Gorica.

Cena storitve prevoza na klic po predhodno objavljenem voznem redu bo 1,20 EUR in bo vključevala tudi brezplačno prestopanje na mestne avtobuse v roku 90 minut. Plačilo za potovanje bo možno s terminsko in vrednostno kartico Urbana, mobilno aplikacijo Urbana, Moneto ali z gotovino. Plačilo z gotovino je bilo do sedaj potnikom na voljo samo na medkrajevnih avtobusih.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.