Aktualno

Napovednik postajališč v avtobusih izboljšan

Danes bo na avtobusih posodobljena struktura napovednika postajališč v zgornji pasici zaslona. Nova podoba napovednika postajališč bo prijaznejša tistim, ki slabše vidijo.

LPP je v sodelovanju s podjetjem Media bus d.o.o., ki upravlja zaslone na avtobusih, ponovno zagnal le te septembra lansko leto. Od tedaj dalje so postale novice, ki jih prebirajo potniki vsak dan med vožnjo, nepogrešljiv del potovanja na ljubljanskih mestnih avtobusih. Storitev lahko potniki spremljajo na 135 avtobusih od 220, vseh zaslonov pa je kar 380.

Novost za potnike bo izboljšan napovednik postajališč, ki se je v testni fazi prikazoval v črni barvi, sedaj pa se bo prikazoval v beli. Z novo podobo napovednika postajališč bodo napovedi bolj vidne in izraziteje zapisane in tako prilagojene tudi tistim, ki slabše vidijo.

Že ustaljena struktura potnikom nudi boljši pregled rubrik, ki so razdeljene na tri jasno označena polja. Prvemu polju, v katerem je razbrati napovednik postajališč, sledi drugo polje z informativno vsebino, ter tretje, ki je razdeljeno na 2 pasici. Namen zadnjega polja je potnike seznanjati z lahkotnejšimi vsebinami, o prostih delovnih mestih za mlade in o vsebinah nujne narave kot so izredni dogodki in obvozi. V povprečju ponujajo zasloni kar 70% informativnih vsebin dnevno.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.