Oblačno
  • 0 °C
  • Oblačno
Reported on:
14. December 2017 - 5:00

080 18 88

Na to številko lahko posredujete svoje mnenja, vprašate za spremembe linij, obvoze in vozne rede, tehnične preglede, homologacije ali tahografe...

080 18 88

Na to številko lahko posredujete svoje mnenja, vprašate za spremembe linij, obvoze in vozne rede, tehnične preglede, homologacije ali tahografe...

Napovednik postajališč v avtobusih izboljšan

Danes bo na avtobusih posodobljena struktura napovednika postajališč v zgornji pasici zaslona. Nova podoba napovednika postajališč bo prijaznejša tistim, ki slabše vidijo.

LPP je v sodelovanju s podjetjem Media bus d.o.o., ki upravlja zaslone na avtobusih, ponovno zagnal le te septembra lansko leto. Od tedaj dalje so postale novice, ki jih prebirajo potniki vsak dan med vožnjo, nepogrešljiv del potovanja na ljubljanskih mestnih avtobusih. Storitev lahko potniki spremljajo na 135 avtobusih od 220, vseh zaslonov pa je kar 380.

Novost za potnike bo izboljšan napovednik postajališč, ki se je v testni fazi prikazoval v črni barvi, sedaj pa se bo prikazoval v beli. Z novo podobo napovednika postajališč bodo napovedi bolj vidne in izraziteje zapisane in tako prilagojene tudi tistim, ki slabše vidijo.

Že ustaljena struktura potnikom nudi boljši pregled rubrik, ki so razdeljene na tri jasno označena polja. Prvemu polju, v katerem je razbrati napovednik postajališč, sledi drugo polje z informativno vsebino, ter tretje, ki je razdeljeno na 2 pasici. Namen zadnjega polja je potnike seznanjati z lahkotnejšimi vsebinami, o prostih delovnih mestih za mlade in o vsebinah nujne narave kot so izredni dogodki in obvozi. V povprečju ponujajo zasloni kar 70% informativnih vsebin dnevno.

Po novem so napovedi prihodov avtobusov vizualno izboljšane
1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj