Oblačno
  • 0 °C
  • Oblačno
Reported on:
14. December 2017 - 4:30

080 18 88

Na to številko lahko posredujete svoje mnenja, vprašate za spremembe linij, obvoze in vozne rede, tehnične preglede, homologacije ali tahografe...

080 18 88

Na to številko lahko posredujete svoje mnenja, vprašate za spremembe linij, obvoze in vozne rede, tehnične preglede, homologacije ali tahografe...

Preusmeritev linije 6B

V okviru sprememb in optimizacij linij Ljubljanskega potniškega prometa bo linija 6 B 1. maja preusmerjena na Železno cesto. Z uvedbo te preusmeritve želi Ljubljanski potniški promet na željo  potnikov razbremeniti obstoječi liniji 6 in 6 B.

V okviru sprememb in optimizacije linij Ljubljanskega potniškega prometa bo linija 6 B  1. maja preusmerjena na Železno cesto in ne bo več obratovala na delu med Črnučami in postajališčem Astra za Bežigradom. Z uvedbo te preusmeritve želi Ljubljanski potniški promet razbremeniti obstoječi liniji, ki trenutno obratujeta na trasah Črnuče – Notranje Gorice (6 B) in Črnuče – Dolgi most (linija 6).

Namen spremembe linije 6 B je preusmeriti potnike, ki potujejo do centra mesta in obratno, na druge linije (v obeh smereh) in omogočiti bolj kakovostno potovanje potnikom, ki potujejo v smeri Notranjih Goric ali iz Dolgega mostu proti centru mesta. Zaradi spremembe bodo odhodi na liniji 6 tudi dodatno optimizirani: iz Dolgega mostu proti centru mesta bodo vzpostavljeni redni, enakomerni intervali linije 6, neodvisni od intervalov odhodov linije 6 B, in sicer v prometnih konicah na 5 minut, izven prometnih konic pa na 7 minut. Odhodi avtobusov na drugih linijah, ki potekajo na trasi Črnuče – Bavarski dvor oziroma Ježica – Bavarski dvor, bodo glede na potrebe potnikov ustrezno prilagojeni.

Preusmeritev linije 6B - skica
1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj