Aktualno

Preusmeritev linije 6B

V okviru sprememb in optimizacij linij Ljubljanskega potniškega prometa bo linija 6 B 1. maja preusmerjena na Železno cesto. Z uvedbo te preusmeritve želi Ljubljanski potniški promet na željo  potnikov razbremeniti obstoječi liniji 6 in 6 B.

V okviru sprememb in optimizacije linij Ljubljanskega potniškega prometa bo linija 6 B  1. maja preusmerjena na Železno cesto in ne bo več obratovala na delu med Črnučami in postajališčem Astra za Bežigradom. Z uvedbo te preusmeritve želi Ljubljanski potniški promet razbremeniti obstoječi liniji, ki trenutno obratujeta na trasah Črnuče – Notranje Gorice (6 B) in Črnuče – Dolgi most (linija 6).

Namen spremembe linije 6 B je preusmeriti potnike, ki potujejo do centra mesta in obratno, na druge linije (v obeh smereh) in omogočiti bolj kakovostno potovanje potnikom, ki potujejo v smeri Notranjih Goric ali iz Dolgega mostu proti centru mesta. Zaradi spremembe bodo odhodi na liniji 6 tudi dodatno optimizirani: iz Dolgega mostu proti centru mesta bodo vzpostavljeni redni, enakomerni intervali linije 6, neodvisni od intervalov odhodov linije 6 B, in sicer v prometnih konicah na 5 minut, izven prometnih konic pa na 7 minut. Odhodi avtobusov na drugih linijah, ki potekajo na trasi Črnuče – Bavarski dvor oziroma Ježica – Bavarski dvor, bodo glede na potrebe potnikov ustrezno prilagojeni.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.