Jasno
  • -2 °C
  • Jasno
Reported on:
21. Januar 2017 - 13:30

090 72 20
Napoved prihodov avtobusov cena klica

Cena za klicatelje iz omrežja Telekoma Slovenije je 1,0519 EUR z DDV, ceno za klice iz ostalih omrežij določajo drugi operaterji.

090 72 20
Napoved prihodov avtobusov cena klica

Cena za klicatelje iz omrežja Telekoma Slovenije je 1,0519 EUR z DDV, ceno za klice iz ostalih omrežij določajo drugi operaterji.

Preusmeritev linije 6B

V okviru sprememb in optimizacij linij Ljubljanskega potniškega prometa bo linija 6 B 1. maja preusmerjena na Železno cesto. Z uvedbo te preusmeritve želi Ljubljanski potniški promet na željo  potnikov razbremeniti obstoječi liniji 6 in 6 B.

V okviru sprememb in optimizacije linij Ljubljanskega potniškega prometa bo linija 6 B  1. maja preusmerjena na Železno cesto in ne bo več obratovala na delu med Črnučami in postajališčem Astra za Bežigradom. Z uvedbo te preusmeritve želi Ljubljanski potniški promet razbremeniti obstoječi liniji, ki trenutno obratujeta na trasah Črnuče – Notranje Gorice (6 B) in Črnuče – Dolgi most (linija 6).

Namen spremembe linije 6 B je preusmeriti potnike, ki potujejo do centra mesta in obratno, na druge linije (v obeh smereh) in omogočiti bolj kakovostno potovanje potnikom, ki potujejo v smeri Notranjih Goric ali iz Dolgega mostu proti centru mesta. Zaradi spremembe bodo odhodi na liniji 6 tudi dodatno optimizirani: iz Dolgega mostu proti centru mesta bodo vzpostavljeni redni, enakomerni intervali linije 6, neodvisni od intervalov odhodov linije 6 B, in sicer v prometnih konicah na 5 minut, izven prometnih konic pa na 7 minut. Odhodi avtobusov na drugih linijah, ki potekajo na trasi Črnuče – Bavarski dvor oziroma Ježica – Bavarski dvor, bodo glede na potrebe potnikov ustrezno prilagojeni.

Preusmeritev linije 6B - skica