Aktualno

Spremembe na linijah 24 in 13 nastopijo s 3. aprilom

Spremembe na linijah 24 in 13

S prvim delovnim dnem v aprilu, 3. aprilom, uvaja Ljubljanski potniški promet spremembe na linijah 24 (Center Stožice P+R – BTC-Atlantis) in 13 (Bežigrad – Sostro). Linija 24 bo skrajšana, a dostop do nakupovalnega središča BTC ostaja zagotovljen tudi v prihodnje. Linija 13 se na željo občanov in zaradi razbremenitve postajališča Železna podaljšuje do Centra Stožic P + R.

Lansko leto jeseni je Ljubljanski potniški promet testno uvedel spremenjeni potek linije 24, ki je osem mesecev testno obratovala iz Centra Stožic P+R (preko Bizovika in Vevč) do Atlantisa v nakupovalnem središču BTC. V času testnega obdobja je bilo ugotovljeno, da se na določenih odsekih linije 24 dnevno prepelje premajhno število uporabnikov, zato bodo omenjeni odseki sedaj ukinjeni. Linija 24 bo po novem obratovala na skrajšani trasi, Vevče – BTC-Atlantis. Dostop do nakupovalnega središča BTC bo s tem ostal zagotovljen. Ukinjeni bodo deli trase po Cesti 30. avgusta, Cesti na Vevče, Zaloški, delu Kajuhove, po Šmartinski, Pokopališki in Štajerski cesti.

Naslednja postajališča za linijo 24 ne bodo več aktivna:  Center Stožice P+R, Štajerska, Kranjčeva, Žale, Pokopališka, Šola Jarše in Cesta na Vevče, Polje, Studenec, Chengdujska, Osenjakova, Archinetova, Pot na Fužine in Zaloška.

Podaljšanje linije 13 do Centra Stožic P+R bo uvedeno zaradi želja občanov in nujne razbremenitve postajališča Železna, kjer imajo sedaj končno postajališče linije 3G, 6B, 11B, 12, 12D in 13. Po predlagani spremembi bo spremenjena linija v smeri Stožic obratovala po naslednjih odsekih cest: Dunajska, Linhartova, Vojkova, Božičeva in Štajerska.

Na liniji 13 bodo uvedena naslednja postajališča: Razstavišče, Bežigrad, Kržičeva, Gasilska brigada, Kardeljeva ploščad, Božičeva, Štajerska in končno postajališče Center Stožice P+R.

Naslednji postajališči za linijo 13 ne bosta aktivni: Navje in Železna.

Oglejte si skici sprememb v pripetem sporočilu spodaj - format pdf ali samo kot skice v formatu jpg.

 

Zaradi sprememb usklajeni vozni redi 24, 13 in 26. Dodatno: optimizacija voznih redov na linijah 1 in 1D

S spremembo tras linij 13 in 24 bodo posledično usklajeni tudi vozni redi, in sicer za linijo 13 ob delavnikih, sobotah in nedeljah in za linijo 24 samo ob delavnikih. Spremembe omenjenih dveh linij bodo vplivale tudi na prilagoditev voznega reda na delavniški vozni red linije 26. V soboto, 8. aprila, in nedeljo, 9. aprila, se spreminjata v nadaljevanju tudi vozna reda linij 1 in 1D. Z zadnjo spremembo želimo doseči optimizacijo obeh navedenih linij. Vozni redi so objavljeni na http://www.lpp.si/javni-prevoz/vozni-redi.Trenutna povezava na vozne rede v pripravi: http://www.lpp.si/javni-prevoz/vozni-redi izbira linije - v pripravi.

Datoteke
PDF icon Spremembe linij 24 in 13 [pdf | 491 KB]

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.