Pretežno jasno, megla
  • -10 °C
  • Pretežno jasno, megla
Reported on:
22. Januar 2017 - 21:30

090 72 20
Napoved prihodov avtobusov cena klica

Cena za klicatelje iz omrežja Telekoma Slovenije je 1,0519 EUR z DDV, ceno za klice iz ostalih omrežij določajo drugi operaterji.

090 72 20
Napoved prihodov avtobusov cena klica

Cena za klicatelje iz omrežja Telekoma Slovenije je 1,0519 EUR z DDV, ceno za klice iz ostalih omrežij določajo drugi operaterji.

LPP BUS INFO

Potniki lahko po prihodih avtobusov povprašamo tudi s pomočjo sms-a

Sms-napoved odhoda avtobusa z našega postajališča pridobimo tako, da na številko 2929 pošljemo sms s ključno besedo LPP, ki ji dodamo številko postajališča. Številko postajališča preberemo na postajališču samem ali pa jo poiščemo na vhodni strani www.lpp.si v rubriki Najbolj iskane / Abecedni seznam postajališč.

Primer 1:

Na 2929 pošljem sms: LPP 600011 (št. postajališča za Bavarski dvor) in pridobim z dohodnim sms-om podatke o prihodih vseh linij na Bavarski dvor.

Primer 2:

Na 2929 pošljem sms: LPP 600011 6 (št. linije, ki pelje skozi Bavarski dvor) in pridobim z dohodnim sms-om podatke o prihodih linije 6 na Bavarski dvor.

Če želite, lahko dodate še črko p (prvi odhodi v dnevu) ali črko z (zadnji odhodi v dnevu).

Če obeh navedenih črk ne vključite, dobite informacijo o odhodih avtobusov od trenutka dalje, ko ste po informaciji povprašali.

Ko boste prvič uporabili storitev (poslali SMS z besedilom LPP in številko postajališča na 2929), boste dobili potrditveno sporočilo, na katero odgovorite z LPP DA. Pogoje in navodila za uporabo sms-napovedi prihodov avtobusov si lahko ogledate na www.lpp.si.

Cena storitve LPP BUS INFO je 0,21€ z ddv za dohodno sporočilo.

Prihode avtobusov si lahko ogledamo tudi na postajališčih s pomočjo postajališčnih voznih redov in s pomočjo prikazovalnikov, ki nam posredujejo na zaslonih realno informacijo o prihodih avtobusov glede na stanje v prometu.

Kdo lahko uporablja storitev LPP BUS INFO?

Storitev lahko uporabljajo naročniki in predplačniki Mobitela, Debitela, Izimobila, Si.Mobila, T2 (v nacionalnem roming-u Mobitela) in Tušmobila (predvidoma od konca junija 2010 dalje).

Na kaj morate biti pozorni pri pošiljanju SMS sporočil?

Vse besede, številke in črke v sporočilu morajo biti ločene s presledki. Pri pisanju imen postajališč ni dopustna uporaba šumnikov, namesto njih uporabite sičnike (š=s, ž=z, č=c).

Tista postajališča, s katerih avtobusi vozijo proti centru mesta, smo označili s puščico „>“. Bodite pozorni, kajti nekatera postajališča imajo ista imena v obeh smereh zato je najbolje, da vtipkate pri poizvedovanju številko in ne imena postajališča. Ime postajališča se lahko uporabi le pri poizvedovanju po relaciji.

Odjava LPP BUS INFO - SMS storitev

Plačilo storitve

Storitev ni brezplačna. Vsak poslani SMS uporabnika se zaračunava po veljavnem ceniku operaterja. Cena storitve SMS LPP BUS INFO je 0,21 € (z ddv) za dohodno sporočilo. Dohodna sistemska sporočila (potrditev pravil in pogojev uporabe SMS LPP BUS INFO, potrdilo o prijavi v sistem, potrdilo o odjavi iz sistema ali če storitev ni na voljo) so brezplačna.