Oblačno
  • -2 °C
  • Oblačno
Reported on:
17. December 2017 - 12:00

080 18 88

Na to številko lahko posredujete svoje mnenja, vprašate za spremembe linij, obvoze in vozne rede, tehnične preglede, homologacije ali tahografe...

080 18 88

Na to številko lahko posredujete svoje mnenja, vprašate za spremembe linij, obvoze in vozne rede, tehnične preglede, homologacije ali tahografe...

LPP BUS INFO

Potniki lahko po prihodih avtobusov povprašamo tudi s pomočjo sms-a

Sms-napoved odhoda avtobusa z našega postajališča pridobimo tako, da na številko 2929 pošljemo sms s ključno besedo LPP, ki ji dodamo številko postajališča. Številko postajališča preberemo na postajališču samem ali pa jo poiščemo na vhodni strani www.lpp.si v rubriki Najbolj iskane / Abecedni seznam postajališč.

Primer 1:

Na 2929 pošljem sms: LPP 600011 (št. postajališča za Bavarski dvor) in pridobim z dohodnim sms-om podatke o prihodih vseh linij na Bavarski dvor.

Primer 2:

Na 2929 pošljem sms: LPP 600011 6 (št. linije, ki pelje skozi Bavarski dvor) in pridobim z dohodnim sms-om podatke o prihodih linije 6 na Bavarski dvor.

Če želite, lahko dodate še črko p (prvi odhodi v dnevu) ali črko z (zadnji odhodi v dnevu).

Če obeh navedenih črk ne vključite, dobite informacijo o odhodih avtobusov od trenutka dalje, ko ste po informaciji povprašali.

Ko boste prvič uporabili storitev (poslali SMS z besedilom LPP in številko postajališča na 2929), boste dobili potrditveno sporočilo, na katero odgovorite z LPP DA. Pogoje in navodila za uporabo sms-napovedi prihodov avtobusov si lahko ogledate na www.lpp.si.

Cena storitve LPP BUS INFO je 0,21€ z ddv za dohodno sporočilo.

Prihode avtobusov si lahko ogledamo tudi na postajališčih s pomočjo postajališčnih voznih redov in s pomočjo prikazovalnikov, ki nam posredujejo na zaslonih realno informacijo o prihodih avtobusov glede na stanje v prometu.

Kdo lahko uporablja storitev LPP BUS INFO?

Storitev lahko uporabljajo naročniki in predplačniki Mobitela, Debitela, Izimobila, Si.Mobila, T2 (v nacionalnem roming-u Mobitela) in Tušmobila (predvidoma od konca junija 2010 dalje).

Na kaj morate biti pozorni pri pošiljanju SMS sporočil?

Vse besede, številke in črke v sporočilu morajo biti ločene s presledki. Pri pisanju imen postajališč ni dopustna uporaba šumnikov, namesto njih uporabite sičnike (š=s, ž=z, č=c).

Tista postajališča, s katerih avtobusi vozijo proti centru mesta, smo označili s puščico „>“. Bodite pozorni, kajti nekatera postajališča imajo ista imena v obeh smereh zato je najbolje, da vtipkate pri poizvedovanju številko in ne imena postajališča. Ime postajališča se lahko uporabi le pri poizvedovanju po relaciji.

Odjava LPP BUS INFO - SMS storitev

Plačilo storitve

Storitev ni brezplačna. Vsak poslani SMS uporabnika se zaračunava po veljavnem ceniku operaterja. Cena storitve SMS LPP BUS INFO je 0,21 € (z ddv) za dohodno sporočilo. Dohodna sistemska sporočila (potrditev pravil in pogojev uporabe SMS LPP BUS INFO, potrdilo o prijavi v sistem, potrdilo o odjavi iz sistema ali če storitev ni na voljo) so brezplačna.

1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj