Šolska mesečna vozovnica

Šolska Urbana 2012/13

Konec julija 2012 je začel veljati Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o prevozih v cestnem prometu, ki prinaša vrsto sprememb pri subvencioniranju prevozov dijakov in študentov. V skladu z novim zakonom mora vsak dijak in študent za izdajo subvencionirane mesečne vozovnice izpolniti in pri izvajalcu vzgojno-izobraževalnega programa potrditi Vlogo za izdajo subvencionirane mesečne vozovnice (pdf, doc). Kako pravilno izpolniti vlogo najdete v Navodilih za izpolnjevanje vloge za izdajo subvencionirane mesečne vozovnice (pdf, docx), natančen postopek pridobivanja subvencionirane šolske Urbane pa najdete spodaj.

Postopek pridobivanja subvencioniranih vozovnic  - na kratko.

Potrjevanje subvencioniranih brezplačnih urban na ubranomatih in splošno o pravici pridobitve terminske Urbane.

Šolsko mesečno vozovnico sicer izdelaš: Informacije po telefonu: 01 430 51 74, 76, 77 (vsak delavnik 7. do 19. ure)

 • v Potniški blagajni LPP, Slovenska cesta 56, Ljubljana (od ponedeljka do petka od 7. do 19. ure  in v soboto: 1., 8. in 29. septembra ter 6. oktobra od 7. do 13. ure)
 • na Avtobusna postaja Ljubljana, Trg OF 4, Ljubljana (vsak dan od 5. do 22. ure)

 

Urbano že imam Urbano urejam prvič

URBANO ŽE IMAM

Kaj moraš storiti?

DIJAKI IN ŠTUDENTI

Ljubljanski dijaki in študenti, ki za prevoz do izvajalca vzgojno-izobraževalnega programa uporabljate samo mestni potniški promet

 • Natisni Vlogo za izdajo subvencionirane mesečne vozovnice (pdf, doc) in jo potrdi pri izvajalcu vzgojno-izobraževalnega programa.
 • Izpolnjeno, žigosano in podpisano Vlogo za izdajo subvencionirane mesečne vozovnice“ pošlji na sedež podjetja Ljubljanski potniški promet d.o.o., Celovška 160, v Ljubljani, s pripisom: „Za podaljšanje terminske Urbane“.
 • Najkasneje po treh delovnih dneh prislonite na Urbanomatu svojo kartico Urbana in izberite IZPIS STANJA, ter v skladu z navodili podaljšajte Urbano za novo šolsko leto. Nato lahko izvedete nakup mesečne vozovnice.

Upravičenci do brezplačne urbane

Od septembra 2012 pripada po novem zakonu subvencionirana brezplačna mesečna vozovnica samo študentom, ki bivajo izven Ljubljane in so upravičeni do kombinirane mesečne vozovnice tedaj, ko potrebujejo do izobraževalne institucije razen prevoza z medkrajevnim prometom tudi prevoz z mestnim potniškim prometom.

Dijaki in študenti, ki niso iz Ljubljane

 • Natisni Vlogo za izdajo subvencionirane mesečne vozovnice (pdf, doc) in jo potrdi pri izvajalcu vzgojno-izobraževalnega programa.
 • Z izpolnjeno, žigosano in podpisano Vlogo za izdajo subvencionirane mesečne vozovnice si najprej uredi vozovnico za medkrajevni promet.
 • S fotokopijo Vloge za izdaja subvencionirane mesečne vozovnice in potrdilom o izdani vozovnici za medkrajevni potniški promet se oglasi na enem izmed prodajnih mest, kjer si lahko urediš mesečno šolsko Urbano. V primeru, da ti uporaba medkrajevnega prometa ne omogoča dostopa do izvajalca vzgojno-izobraževalnega programa, ti bo LPP vozovnico za mestni potniški promet izdal brezplačno, plačal boš le za elektronski medij, na katerem je vozovnica (2 €).

IZREDNI DIJAKI IN ŠTUDENTI, KI SO UPRAVIČENI DO SUBVENCIJE

Postopek pridobivanja vozovnice je enak zgornjim, le da morate pridobiti še potrdilo o ne zaposlenosti (na primer „Potrdilo o obveznem zdravstvenem zavarovanju“, ki ga dobiš na Zavodu za zdravstveno zavarovanje, Miklošičeva 24, soba 37).

OSNOVNOŠOLCI

Svojo šolsko Urbano lahko podaljšate na urbanomatih ali ostalih prodajnih mestih LPP. Izpolnjevanje Vloge za izdajo subvencionirane mesečne vozovnice (pdf, doc) osnovnošolcem ni potrebno.

URBANO UREJAM PRVIČ

 Urbano lahko urediš osebno na:

 • Potniški blagajni LPP, Slovenska cesta 56, Ljubljana
  • od ponedeljka do petka od 7. do 19. ure  in
  • v soboto: 1., 8. in 29. septembra ter 6. oktobra od 7. do 13. ure
 • Avtobusna postaja Ljubljana, Trg OF 4, Ljubljana
  • vsak dan od 5. do 22. ure

Terminsko Urbano prejmeš takoj po predložitvi primerno izpolnjenih veljavnih dokumentov.

Kaj moraš storiti?

Ljubljanski dijaki in študenti, ki za prevoz do izvajalca vzgojno-izobraževalnega programa uporabljate samo mestni potniški promet

Na enem izmed prodajnih mest šolske mesečne Urbane referentu predloži:

 • dokument s sliko (osebna izkaznica, dijaška izkaznica, indeks),
 • pravilno izpolnjeno in ožigosano Vlogo za izdajo subvencionirane mesečne vozovnice (pdf, doc),

Če so dokumenti ustrezno izpolnjeni in veljavni, Urbano s podaljšanim statusom za šolsko leto 2012/2013 prejmeš takoj.

Dijaki in študenti, ki niste iz Ljubljane

Natisni  Vlogo za izdajo subvencionirane mesečne vozovnice (pdf, doc) in jo potrdi pri izvajalcu vzgojno-izobraževalnega programa. Z izpolnjeno, žigosano in podpisano Vlogo za izdajo subvencionirane mesečne vozovnice si najprej uredi vozovnico za medkrajevni promet. S fotokopijo Vloge za izdaja subvencionirane mesečne vozovnice in potrdilom o izdani vozovnici za medkrajevni potniški promet se oglasi na enem izmed prodajnih mest, kjer si lahko urediš mesečno šolsko Urbano. V primeru, da ti uporaba medkrajevnega prometa ne omogoča dostopa do izvajalca vzgojno-izobraževalnega programa, ti bo LPP vozovnico za mestni potniški promet izdal brezplačno.

Na enem izmed prodajnih mest šolske mesečne Urbane referentu predloži:

 • dokument s sliko (osebna izkaznica, dijaška izkaznica, indeks),
 • kopijo pravilno izpolnjene in ožigosane Vlogo za izdajo subvencionirane mesečne vozovnice (pdf, doc),
 • potrdilo o izdani vozovnici za medkrajevni potniški promet.

Če so dokumenti ustrezno izpolnjeni in veljavni, Urbano s podaljšanim statusom za šolsko leto 2012/2013 prejmeš takoj.

IZREDNI DIJAKI IN ŠTUDENTJE, KI SO UPRAVIČENI DO SUBVENCIJE

Postopek pridobivanja vozovnice je enak zgornjim, le da morate pridobiti še potrdilo o nezaposlenosti (na primer „Potrdilo o obveznem zdravstvenem zavarovanju“, ki ga dobiš na Zavodu za zdravstveno zavarovanje, Miklošičeva 24, soba 37).

OSNOVNOŠOLCI

Na enem izmed prodajnih mest šolske mesečne Urbane referentu predloži:

 • veljaven dokument s sliko (osebna izkaznica, potni list) in šolsko mesečno Urbano prejmeš takoj. Izpolnjevanje Vloge za izdajo subvencionirane mesečne vozovnice  osnovnošolcem ni potrebno.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.