Jasno
  • 6 °C
  • Jasno
Reported on:
24. November 2017 - 17:00

080 18 88

Na to številko lahko posredujete svoje mnenja, vprašate za spremembe linij, obvoze in vozne rede, tehnične preglede, homologacije ali tahografe...

080 18 88

Na to številko lahko posredujete svoje mnenja, vprašate za spremembe linij, obvoze in vozne rede, tehnične preglede, homologacije ali tahografe...

Kolesarski izleti in turizem

Pozdravljeni,

za naše člane in nove člane Kolesarskega društva LPP, smo pripravili prvi spoznavni izlet; kolesarili bomo v podzemlju Pece.

Izlet bo 17. aprila ob 7. uri zjutraj. Zbrali se bomo na parkirišču P + R Dolgi most v Ljubljani.

Kolesa in ostalo opremo si bomo izposodili v samem rudniku.

Cena ogleda in izposoja kolesa = 40 €  (v ceno je vključena vstopnina, izposoja kolesa, prevoz in ogled muzejskih zbirk ).

Povratek v Ljubljano okoli 15. ure.

Prijave sprejemamo na elektornsko pošto: kolesarsko.drustvo.lpp@gmail.com

 

Kolesarska avantura se prične, ko nas sprejme vodnik v Infocentru Geoparka Karavanke in Podzemlje Pece, na Glančniku v Mežici, s katerim se bomo skupaj odpravili do vhoda na Igrčevem v Črni, in se podali v rudnik. Po prekolesarjeni podzemni poti pridemo iz rudnika na Bregu nad Mežico, od koder se bomo spustili po asfaltirani cesti (cca 1,5km) do izhodiščne točke na Glančniku. Stalna temperatura v rovu je okoli 10oC; popolna tema in varnostni predpisi v podzemlju pa zahtevajo posebno opremo. Uporaba čelade in naglavne svetilke je obvezna oprema, ki si jo bomo izposodili ob plačilu vstopnine. Priporočamo topla športna oblačila in kolesarske rokavice.

Celotna pot traja cca 2,5 ure. Starostna omejitev je 10 let.

Vabljeni.

 

 

1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj