O družbi

Kolesarski izleti in turizem

Pozdravljeni,

za naše člane in nove člane Kolesarskega društva LPP, smo pripravili spoznavni izlet; kolesarili smo v podzemlju Pece.

Izlet je bil 17. septembra 2016. Zbrali smo se na parkirišču P + R Dolgi most v Ljubljani.

Kolesa in ostalo opremo smo si izposodili v samem rudniku.

Cena ogleda in izposoja kolesa je bila = 40 €  (v ceno je vključena vstopnina, izposoja kolesa, prevoz in ogled muzejskih zbirk ).

Povratek v Ljubljano okoli 16. ure.

Prijave smo sprejemali na elektronsko pošto: kolesarsko.drustvo.lpp@gmail.com

Kolesarska avantura se prične, ko nas je sprejel vodnik v Infocentru Geoparka Karavanke in Podzemlje Pece, na Glančniku v Mežici, s katerim smo se skupaj odpravili do vhoda na Igrčevem v Črni, in se podali v rudnik. Po prekolesarjeni podzemni poti smo prišli iz rudnika na Bregu nad Mežico, od koder se spustimo po asfaltirani cesti (cca 1,5km) do izhodiščne točke na Glančniku. Stalna temperatura v rovu je okoli 10oC; popolna tema in varnostni predpisi v podzemlju pa zahtevajo posebno opremo. Uporaba čelade in naglavne svetilke je bila obvezna oprema, ki smo si jo izposodili ob plačilu vstopnine. Priporočamo topla športna oblačila in kolesarske rokavice.

Celotna pot je trajala cca 3.oo ure. Starostna omejitev je 10 let.

Lep pozdrav - Luštno in prijetno v dobri družbi

Kolesarjenje po S. Velebitu

Naše člane smo peljali na tri dnevni kolesarski izlet po S. Velebitu, da si ogledajo lepote in doživijo čudovito izkušnjo v dobri kolesarski družbi.

Severni Velebit je planinsko območje med Jadranskim morjem in Ličkogračkim poljem. Razteza se od prelaza Vratnik do prelaza Veliki Alan. Od leta 1999 je to območje razglašeno kot nacionalni park zaradi izrazite raznolikosti kraških oblik, bogatega živega sveta in izjemnih naravnih lepot.

Začetek naše poti se je začel pod planinskim domom Zavižan, obisk le-tega, peš vzpon na sosednji vrh Velika kosa, nato pa smo nadaljevali s kolesi. Končali smo tik ob morju, z obiskom razgledne točke na zaliv Naravni park Zavratnica.

Drugi dan smo začeli od Zavižana do Baških Oštarij, kjer smo v hostlu tudi prenočili, vmes pa si ogledali vse čudovite zanimivosti, ki jih ponuja Velebit.

Tretji dan smo se odpravili v nekoliko deževnem vremenu preko malega Alana, ter se spustili do morja, od koder smo našo avanturo tudi zaključili.

Veseli nas, da smo ob zaključku poti videli nekoliko utrujene naše kolesarje, vendar srečnih in nasmejanih obrazov, še polni močnih vtisov, ki ti jih pusti čudovita narava. Več pa prepuščamo, da si ogledate v fotografijah, saj si le tako lahko pričarate in podoživite naše kolesarsko popotovanje po Velebitu.

Mesec trajnostne mobilnosti

V mesecu septembru smo pripravili, nekaj čudovitih trajnostnih izletov, zato smo pripravili še nekaj prijetnih trenutkov, ujetih v naš fotoaparat. Vsi naši kolesarski izletniki so trajnostno usmerjeni in z optimizmom zrejo v prihodnost. Lepo je biti del te pozitivne kolesarske energije, ki te napolni z zadovoljstvom in lepimi občutki.
Z Vami za Vas, za čistejši zrak - Kolesari z nami.

 
Izlet po deželi Kraških pojavov: Notranjska

Uspešno zaključen še zadnji kolesarski izlet v mesecu trajne mobilnosti. Na Cerkniškem Jezeru nas je pričakalo, lepo sončno vreme, temu primerno je bilo tudi vzdušje med našimi izletniki. Notranjska: dežela nenavadnih kraških pojavov: Rakov Škocjan in Cerknica s presihajočim Cerkniškim jezerom, je navdušila naše izletnike in se nam prikazala v vsej svoji lepoti. Kolesarska prikolica se je izkazala za odlično pridobitev saj lahko peljemo kolesarje na raziskovanje in kolesarjenje po naši državi.

 
 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.