O družbi

Zelene turistične destinacije - Bus in kolo za zdravo telo!

Kolesarjenje je ena izmed najbolj trajnostnih oblik športne, rekreacijske in turistične dejavnosti. Kolo je priljubljeno kot sredstvo za šport in rekreacijo ter kot vsakodnevno alternativno prevozno sredstvo.

Zakaj ne bi kolesarjenja približali ljudem ravno preko športa, rekreacije in turizma, morda pa tudi prebudili tiste, ki se vozijo z LPP, pa vendarle premalokrat sedejo na kolo?

Morda se bo nekdo izmed navedenih odločil za uporabo zložljivega kolesa in avtobusa za potovanje v službo na kar do sedaj ni pomislil, ali pa bo postal navdušen trajnostni izletnik, ki bo vključeval tako prevoz avtobusa in kolesa na isti dan, ker mu bo tako lažje.

Vsekakor lahko z razvojem trajnostnega turizma, ki ga lahko povežemo z avtobusi LPP in kolesi, pripomoremo k temu, da bodo začeli z gibanjem tudi tisti, ki jim je bilo do sedaj težje premagovati ovire.

Z možnostjo premora, vračanja z avtobusom z izleta, ko nekateri člani v skupini obnemogli hvaležno sprejmejo prevoz z avtobusom ali celo z možnostjo premagovanja večjih ovir s pomočjo avtobusa lahko naredimo marsikaj za rekreativne kolesarje in pripomoremo k razvoju intermodalne mobilnosti, kjer lahko uporabljajo potniki, ki so istočasno kolesarji, več prevoznih sredstev na poti do enega cilja.

Nenazadnje več kolesarjev ustvarja tudi večje potrebe po vlaganju sredstev v izgradnjo kolesarske infrastrukture in izboljšanje ponudbe. Prav tako pa na ta način postajajo vedno pomembnejše avtobusne linije, ki lahko kolesarju nudijo zavetje ali možnosti večjega dometa.

 

 

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.