O družbi

Certifikat - Kolesarjem prijazno delovno mesto

Certifikat Kolesarjem prijazno delovno mesto je bil razvit z namenom izboljšanja pogojev za kolesarjenje na delo.
Poleg mestne infrastrukture so namreč pogoji, ki jih zagotavlja delodajalec na lokaciji dela, odločilni pri odločitvi za opravljanje poti na delo s kolesom. Certifikat je bil razvit v okviru EU projekta Bike2Work pod okriljem Evropske kolesarske zveze (ECF). Pri njegovem razvoju so sodelovali predstavniki, ki zastopajo 11 evropskih držav, vključenih v projekt. Kriteriji za pridobitev certifikata bodo zato usklajeni v vseh državah, bodo pa upoštevane lokalne specifike glede zahtevnosti za pridobitev.

Proces pridobivanja certifikata poteka v več korakih. Podjetje ali inštitucija, zainteresirana za pridobitev certifikata na podlagi pripravljenih vprašalnikov izvede samooceno. V njej opredeli kakšne so razmere za kolesarjenje na šestih področjih:

  1. Razpoložljive informacije, komunikacija in motivacija
  2. Koordinacija in organizacija
  3. Storitve za kolesarje
  4. Razpoložljiva infrastruktura
  5. Upravljanje parkiranja kot dopolnilna aktivnost
  6. Dostopnost za stranke (v kolikor je relevantna).

V sodelovanju s certificiranim ocenjevalcem predstavnik podjetja nato pregleda dosežke in pripravi načrt dodatnih aktivnosti. V kolikor v okviru ocenjevanja lokacija doseže zadostno število točk, se ji za obdobje 2 let podeli certifikat Kolesarjem prijazno delovno mesto.
S tem podjetje pridobi pravico objave o pridobljenem certifikatu na javnih mestih in spletni strani. V vsako od evropskih držav je izobraženo določeno število certificiranih ocenjevalcev. Ti pomagajo pri pripravi ocene stanja na področju kolesarjenja v organizaciji in načrta morebitnih izboljšav. V Sloveniji proces certificiranja vodi Urbanistični inštitut Republike Slovenije. V naslednjem letu pa se bo mreža certificiranih ocenjevalcev razširila.
Več informacij:

Datoteke
Datoteka psvs_za_objavo.docx [docx | 109,3 KB]

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.