Pretežno jasno, megla
  • -10 °C
  • Pretežno jasno, megla
Reported on:
22. Januar 2017 - 21:30

090 72 20
Napoved prihodov avtobusov cena klica

Cena za klicatelje iz omrežja Telekoma Slovenije je 1,0519 EUR z DDV, ceno za klice iz ostalih omrežij določajo drugi operaterji.

090 72 20
Napoved prihodov avtobusov cena klica

Cena za klicatelje iz omrežja Telekoma Slovenije je 1,0519 EUR z DDV, ceno za klice iz ostalih omrežij določajo drugi operaterji.

O družbi

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. skrbi za varen, zanesljiv in nemoten javni prevoz na območju celotne Mestne občine Ljubljana in v šestnajstih primestnih občinah.

Naša želja in cilj sta poskrbeti za to, da bi avtobus postal najboljša alternativa osebnemu avtomobilu, saj bi na ta način umaknili osebna vozila iz urbanih okolij in tako zagotovili zdravo okolje prihodnjim generacijam.


Poslovna stavba LPP - foto: Tamara Deu

Da bi meščankam in meščanom Ljubljane, pa tudi tistim, ki živijo v primestnih občinah in se na delo ali v šolo vsak dan vozijo v mesto, zagotovili udoben, varen in hiter prevoz, je potrebno delovati timsko in skladno, in to je dnevno vodilo skoraj tisoč zaposlenih v našem podjetju.

Z nakupi novih, sodobnih, klimatiziranih in okolju ter osebam z oviranostmi prijaznih avtobusov, z rednimi izobraževanji voznikov, optimizacijo voznih redov ter številnimi drugimi projekti in ukrepi za trajnostno mobilnost nudimo vedno večjo kakovost storitev javnega prevoza. Zato se vedno več ljudi zavestno odloča za javni prevoz v Ljubljani in okolici.

Vsak si želi, da bi javni potniški promet potekal nemoteno in hitro. K temu lahko prispevamo tudi sami kot meščanke in meščani Ljubljane. Kako? 

  • ne vozimo po rumenem pasu, rezerviranem za avtobus, saj to zmanjšuje potovalno hitrost avtobusov
  • ne parkirajmo in ustavljajmo na postajališčih mestnih avtobusov, saj to zmanjšuje varnost izvajanja javnega prevoza in hkrati zmanjšuje potovalno hitrost
  • odločajmo se za uporabo javnega potniškega prometa zavestno in načrtno in uporabimo v ta namen storitve: Načrtovanje z Google zemljevidi, Napoved prihodov avtobusov, LPP BUS INFO (informacije o prihodih avtobusov po sms), oglejmo si vozne rede na postajališčih, uporabimo Prevoz na klic za osebe z oviranostmi in nenavsezadnje potujmo intermodalno (na primer, na avtobusu z zložljivim kolesom)...