Oblačno
  • -2 °C
  • Oblačno
Reported on:
17. December 2017 - 12:00

080 18 88

Na to številko lahko posredujete svoje mnenja, vprašate za spremembe linij, obvoze in vozne rede, tehnične preglede, homologacije ali tahografe...

080 18 88

Na to številko lahko posredujete svoje mnenja, vprašate za spremembe linij, obvoze in vozne rede, tehnične preglede, homologacije ali tahografe...

Identifikacijske kartice LPP za osebe s posebnimi potrebami

Kaj je bistvo identifikacijske kartice?

Kartica omogoči, da nevidni postanejo vidni, saj je veliko gluhih in naglušnih, slepih in slabovidnih, in drugih oseb z oviranostmi, ki jih ne prepoznamo na prvi pogled in jim zato tako vozniki kot potniki težje pomagamo.

Kako do identifikacijske kartice?

Potnik ali potnica z oviranostjo bosta pred potovanjem izbral/a ustrezno kartico - glej spodaj priponke - jo natisnil/a in z velikimi tiskanimi črkami vpisal/a podatke, ki bodo na razpolago vozniku ali so-potnikom v primeru, če bo taista oseba potrebovala pomoč glede vstopa / izstopa ali ob izrednih dogodkih, ali če bo sama ocenila, da želi pomoč. Ko bo kartica natisnjena, jo bosta potnik ali potnica lahko umestil/a v prozorni ovitek, ki ovija urbano. Kartico bosta pokazal/a po lastni presoji vozniku ob vstopu na avtobus.

Ali je identifikacijska kartica lahko tudi prevozni izkaz za LPP? 

Identifikacijska kartica ni prevozni izkaz in z njo ne morete potovati brez ustrezne Urbane. Umestite jo v prozorni ovitek, ki obdaja Urbano.

Z LPP avtobusi se lahko zapeljete tudi s pomočjo storitve "Prevoz na klic".

Več...

 

Natisnite identifikacijsko kartico (glej priponke):

1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj