Aktualno

11. 5. 2020 bodo avtobusi ponovno vozili

Vlada Republike Slovenije je sprostila ukrep o začasni prepovedi izvajanja javnega potniškega prometa, zato bodo 11. maja ponovno začeli obratovati avtobusi LPP. Z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom COVID-19, so bili s strani Vlade RS in NIJZ sprejeti ukrepi in priporočila, ki bodo veljala med vožnjo z avtobusi LPP. Za potnike bo med vožnjo obvezna uporaba zaščitnih mask. Potniki bodo na avtobus vstopali posamično, pri tem pa si bodo morali obvezno razkužili roke z razkužilom, ki bo nameščeno na vhodu. Vstop na avtobus bo mogoč le pri drugih, izstop pa na tretjih oziroma četrtih vratih. Z vstopom na drugih vratih bomo preprečili stik potnikov in voznikov ter s tem dodatno zmanjšali možnost širjenja koronavirusa. Smer vstopa in izstopa bosta posebno označeni na vseh avtobusih. Poleg tega bodo na avtobusih in postajališčih nameščena obvestila o pravilih, ki veljajo med vožnjo z avtobusom. Za zagotavljanje varnostne razdalje med potniki, bodo na določenih sedežih nameščena obvestila, ki bodo potnike pozvala, naj na teh sedežih ne sedijo in s tem ohranjajo varnostno razdaljo.

Vse potnike prosimo, da spoštujejo sprejete ukrepe in tako poskrbijo za svojo varnost in varnost drugih potnikov ter voznika. Na avtobus naj ne vstopajo, če niso zdravi, upoštevajo naj higieno kašlja, spoštujejo varnostno razdaljo, nosijo zaščitno masko, si razkužijo roke pri vstopu na avtobus, se ne dotikajo oči, nosu in ust.

Vse avtobuse bomo ob zaključku vožnje vsakodnevno dodatno očistili in razkužili.

Mestni avtobusi bodo vozili po posebnih voznih redih. Na linijah bo razporejeno 115 avtobusov. Situacijo glede zasedenosti avtobusov bomo stalno spremljali in če se izkaže, da število avtobusov ne ustreza kapaciteti potnikov, bomo po potrebi na linije razporedili dodatne avtobuse. Ker glavnine naših potnikov, tj. dijakov in študentov, na avtobusih ne pričakujemo, menimo, da število potnikov na avtobusih ne bo preseglo zasedenosti med 30 in 40 %. Medkrajevni avtobusi bodo vozili po običajnih delavniških voznih redih. 

Imetnikom splošnih letnih vozovnic se bo veljavnost le-teh podaljšala za 56 dni. Tisti, ki so kupili marčevsko mesečno vozovnico, se bodo z njo lahko vozili do konca maja.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu dopolnjuje in smiselno podaja zahteve, ki so opredeljene v zakonodaji o varnosti in zdravju pri delu. Poudarja preventivno delovanje in opredeljuje številne dejavnosti, ki omogočajo splošen vpogled v zdravje in varnost pri delu, saj si skozi izpolnjevanje zahtev organizacija prizadeva za učinkovito in uspešno izboljšanje varnosti in zdravja svojih zaposlenih. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.