Aktualno

22. Ljubljanski maraton in prometna ureditev na Žalah

V nedeljo 29.10.2017 bo zaradi izvedbe 22. Ljubljanskega maratona dostopnost do območja Žal z avtobusi onemogočena vse do 16.ure oz. do zaključka maratona.

Prometna ureditev na Žalah v času praznikov - sporočilo za javnost.

22. Ljubljanski maraton

Na letošnjem 22. Ljubljanskem maratonu je za tekače in enega spremljevalca zagotovljen brezplačen prevoz z mestnimi  avtobusi na območju Ljubljane ob predložitvi voucherja,  štartne številke ali akreditacije. Tekači in njihovi spremljevalci lahko parkirajo z osebnimi vozili na parkiriščih P + R v Ljubljani. Načrt postajališč lahko najdete tukaj. Podrobnosti o obvozih linij lahko pridobite tukaj.

Dan spomina na mrtve, 1. november

Obiskovalce pokopališča Žale ob 1. novembru, »DNEVU SPOMINA NA MRTVE«, obveščamo, da bo na urejenih parkiriščih 28. oktobra do vključno 1. novembra 2017 omogočeno brezplačno parkiranje.

Parkirišča v bližini pokopališča Žale so:

P1 – pri cerkvi Sv. Križa

P2 – ob Pokopališki ulici pri Plečnikovih Žalah (v nedeljo 29.10.2017 bo parkirišče odprto po 16. uri)

P3 – pri Zavodu za rehabilitacijo

P4 – parkirišče ob Koželjevi ulici

P5 – Nove Žale

P6 – ob Kranjčevi ulici

Parkirna hiša ŠRC Stožice

V času od 27. 10. do vključno 1.11.2017, bo parkiranje možno tudi na dveh začasnih parkiriščih, ob Tomačevski cesti in ob Koželjevi ulici (med 7 in 19. uro). Parkiranje na sami Tomačevski cesti pa ne bo možno, zaradi dvosmerne prometne ureditve.

Praznični režim voznih redov avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa

Avtobusi mestnega potniškega prometa bodo v torek, 31. oktobra in v sredo, 1. novembra 2017 obratovali po posebnih voznih redih, prilagojenih povečanemu obisku pokopališča na Žalah. Na linijah 2, 7 in 22 bo vozilo večje število avtobusov kot običajno. Liniji 19I in 19B bosta obratovali po prirejenem nedeljskem voznem redu, dodatno pa bo uvedena linija 19, katera bo obratovala po trasi Barje – Tomačevo. Prav tako bodo obratovale linije 11B, 18, 21 in 22, katere ob nedeljah ne obratujejo. Vse ostale linije mestnih avtobusov bodo obratovale po prirejenem sobotnem voznem redu. Za linije 1B, 3, 3G, 6B in 27K bo veljal nedeljski vozni red.

Kavalirji

Za vse, ki težje hodijo, bosta v času praznikov na Žalah na voljo dva odprta Kavalirja in sicer do torka, 31. oktobra 2017, med 9. in 17. uro, ko bosta obiskovalce zapeljala do želenih lokacij. Vozili lahko v tem času ustavite kjerkoli in kadarkoli oziroma ju pokličete na telefonski številki 031 666 332. V primeru dežja ali sneženja Kavalirja ne bosta aktivna.

Validacija

V torek, 31. oktobra 2017 in sredo, 1. 11. 2017 bo zaradi boljše pretočnosti potnikov samo na postajališču Žale mogoč vstop in izstop na vseh vratih avtobusov. Validacijo Urbane (plačilo prevoza) bodo potniki lahko izvedli neposredno pri kontrolorjih LPP, ki bodo stali pri vratih. Na vseh linijah, ki vozijo mimo Žal (2, 7, 12, 12D, 19, 19B, 19I in 22) - bodo od 29. oktobra do 1.novembra 2017 vozili nizkopodni, zgibni avtobusi.

Intervali

 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.