Aktualno

Aplikacija Urbana tudi na telefonih s sistemom iOS

To pomeni, da lahko zdaj vsi uporabniki mobilnih telefonov, tako tisti z operacijskim sistemom iOS kot Android, aplikacijo uporabljajo za plačevanje storitev z Urbana dobroimetjem, in sicer vožnje na avtobusih LPP z možnostjo prestopanja v roku 90 minut, plačevanje vseh vrst parkirnine na parkirnih površinah v upravljanju Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice in plačilo vožnje z vzpenjačo. Preko aplikacije je omogočen vpogled v aktivne produkte, v stanje Urbana dobroimetja, zgodovino plačil in uporabe mobilne aplikacije Urbana ter polnitve Urbana dobroimetja na Urbanomatih in z mobilno denarnico VALÚ. Mobilna aplikacija omogoča tudi iskanje in prikaz shem linij, postajališč in dinamično napovedovanje prihodov avtobusov LPP na postajališča. Aplikacija omogoča še prikaz Bicikelj postajališč, zbir parkomatov, Urbanomatov, javnih parkirišč in garažnih hiš ter prodajnih mest Urbane.

Ob tej novosti je posodobljen tudi sistem Urbana SMS parkiranje, ki se dopolnjuje z  mobilnim plačevanjem parkirnine preko mobilne aplikacije Upark in se bo v aplikaciji aktivirala s pritiskom na ikono s tem nazivom. Uporabnik lahko ročno ali samodejno izbere območje parkiranja, vnese registrsko številko in izbere trajanje parkiranja. Preko aplikacije uporabnik prejme tudi obvestilo o poteku parkiranja. Prihod do parkomata tako ni več bo potreben.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu dopolnjuje in smiselno podaja zahteve, ki so opredeljene v zakonodaji o varnosti in zdravju pri delu. Poudarja preventivno delovanje in opredeljuje številne dejavnosti, ki omogočajo splošen vpogled v zdravje in varnost pri delu, saj si skozi izpolnjevanje zahtev organizacija prizadeva za učinkovito in uspešno izboljšanje varnosti in zdravja svojih zaposlenih. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.