Aktualno

Avtobusna linija 14 danes praznuje 50 let

Srečno vožnjo so vzklikali pred 50-imi let. Foto: arhiv LPP

Srečno vožnjo so vzklikali pred 50-imi leti. Foto: arhiv LPP

 

Danes praznuje avtobusna linija številka 14, ki je začela obratovati leta 1968. V 50-ih letih obratovanja se je marsikaj spremenilo.

Leto 1968

Avtobusna linija 14 je na relaciji VRHOVCI – KOLODVOR začela obratovati 12. septembra daljnega leta 1968. Takrat jo je na prvo vožnjo pospremila množica ljudi. Proga je v eno smer merila 6,6 km, povprečen čas vožnje v eno smer pa je trajal 18 minut. Na progi je bilo 14 postajališč. Avtobusi so vozili na 20 minut.

Leto 2018

Danes linija 14 obratuje na relaciji SAVLJE – BOKALCE in vključuje 32 postaj. Proga v eno smer meri približno 13 km. Med delavniki avtobusi v konici vozijo na 10 min, izven konice pa na 15 min.
 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.