Aktualno

Brezplačni Klinko Kavalir

Danes smo v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana ter Univerzitetnim kliničnim centrom (UKC) Ljubljana in Onkološkim inštitutom Ljubljana, začeli z izvajanjem pilotnega projekta prevoza na klic z električnim vozilom Klinko Kavalir.

Brezplačni prevoz s Klinko Kavalirjem po celotnem območju UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana je namenjen predvsem starejšim ter gibalno in senzorno oviranim osebam, ki prihajajo na zdravstveno obravnavo v klinike, ki delujejo pod okriljem UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana, v času izvajanja pilotnega projekta pa bo sofinanciran iz evropskih sredstev projekta TRIBUTE - inTegRated and Innovative actions for sustainaBle Urban mobiliTy upgradE.

Kako do Klinko Kavalirja?

Posamezniki, ki  potrebujejo prevoz s Klinko Kavalirjem, ga lahko pokličejo na telefonsko številko 041 504 400 vsak delovni dan med 6.30 in 19.30  in se dogovorijo za brezplačen prevoz med poljubnima točkama znotraj območja UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana. Ob sobotah, nedeljah in praznikih Klinko Kavalir ne vozi.

Uporabniki se lahko od doma na pot podjo z avtobusom mestnega potniškega prometa ali z vlakom, izstopijo na katerem izmed postajališč v bližini, od tam pa jih  Klinko Kavalir brezplačno popelje do izbrane klinike in nato nazaj do želene točke. Enako velja tudi za tiste, ki se bodo pripeljali z avtomobili. Tem priporočamo parkiranje na P+R parkiriščih Barje, Studenec, Dolgi most ali Stožice, od koder se lahko do UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana pripeljejo z mestnimi avtobusi. Parkirajo lahko tudi na parkiriščih v bližini (priporočamo parkiranje na parkirišču Povšetova, s katerim upravlja JP Ljubljanska parkirišča in tržnice d.o.o.).

 

Brezplačni prevozi na klic s pomočjo evropskih sredstev projekta TRIBUTE

Ker je v Sloveniji in drugod po Evropi opazen trend staranja prebivalstva, ta skupina pa je tudi najpogostejši uporabnik zdravstvenih storitev, bomo v sklopu projekta TRIBUTE - inTegRated and Innovative actions for sustainaBle Urban mobiliTy upgradE v Ljubljani izvajali pilotni projekt storitve brezplačnega prevoza na klic na območju UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana. S tem želimo zlasti starejšim ter gibalno in senzorno oviranim osebam omogočiti lažji dostop do klinik na tem območju. Naš glavni cilj je izboljšanje mestnega prometa z uvajanjem učinkovitejših prevoznih storitev in rešitev, ki so prilagojene novim navadam in potrebam meščank in meščanov, pri čemer se osredotočamo na najranljivejše skupine.

Mestna občina Ljubljana je partner v evropskem projektu TRIBUTE, ki ga sofinancira program Interreg ADRION. Vodilni partner je univerza POLITECNICO Milano, poleg Ljubljane pa kot partnerji sodelujejo še Milano, Maribor, Zagreb, Patras, Novi Sad, Sarajevo in Podgorica.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu dopolnjuje in smiselno podaja zahteve, ki so opredeljene v zakonodaji o varnosti in zdravju pri delu. Poudarja preventivno delovanje in opredeljuje številne dejavnosti, ki omogočajo splošen vpogled v zdravje in varnost pri delu, saj si skozi izpolnjevanje zahtev organizacija prizadeva za učinkovito in uspešno izboljšanje varnosti in zdravja svojih zaposlenih. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.