Aktualno

Brezplačni prevozi z avtobusi vsak dan od 17. ure dalje, do 7. 1. 2024

Decembrske prireditve, srečanja in druženja v mesto vsako leto privabijo veliko ljudi, tako Ljubljančanov kot obiskovalcev od drugod. Večinoma se za prihod do mestnega središča odločijo za uporabo avtomobila, kar ima za posledico povečan promet in napačno parkirana vozila, ki ovirajo in ogrožajo šibkejše udeležence v prometu. Ker želimo zagotoviti prijetnejše praznično druženje na prireditvah December v Ljubljani, meščanke, meščane ter ostale obiskovalce vabimo, da se vsak dan od 17. ure dalje, od 21. decembra do 7. januarja, namesto z avtom v območju 1 brezplačno zapeljejo z mestnimi avtobusi.

Kljub brezplačnim prevozom potnike prosimo, da validirajo svojo vozovnico. 
 
Poleg umika avtomobilov iz središča mesta želimo s tem ukrepom obiskovalcem zagotoviti predvsem varno in udobno vožnjo na decembrske prireditve, kjer si bodo lahko ob prijetnem druženju privoščili tudi kozarec kuhanega vina, in povratek domov.

Če se vseeno odločijo za avtomobil, priporočamo, da je avto polno zaseden, da si ga izposodijo oziroma delijo z drugimi potniki (souporaba vozila, sopotništvo) ali ga pustijo na katerem od parkirišč v upravljanju javnega podjetja LPT oziroma na P+R parkiriščih Dolgi most, Barje, Studenec, Stožice, Ježica in Stanežiče. Voznike prosimo, naj avtomobile parkirajo le na za to označenih površinah in z nepravilnim parkiranjem na zelenicah, pločnikih in kolesarskih stezah ne ogrožajo drugih uporabnikov prostora. V nasprotnem primeru bodo ukrepali mestni redarji.

Vabljeni, da se v praznično Ljubljano brezplačno pripeljete z mestnimi avtobusi!

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.