Aktualno

Do subvencionirane vozovnice preko spleta

Da bi se izognili čakanju v vrsti, lahko vlogo za subvencionirano vozovnico oddate in opravite nakup subvencionirane vozovnice kar preko spleta.

KAKO DO SUBVENCIONIRANE VOZOVNICE PREKO SPLETA?

  • Za oddajo vloge za subvencionirano vozovnico elektronsko, najprej potrebujete digitalno potrdilo (SIGEN-CA, PoštaRCA, AC NLB in Halcom CA). Digitalno potrdilo SIGEN-CA je brezplačno in ga lahko dobi vsak državljan RS starejši od 15 let na upravni enoti svojega kraja, kjer tudi oddate Vlogo za pridobitev digitalnega potrdila z veljavnim osebnim dokumentom. V nekaj dneh prejmete po fizični in elektronski pošti kode za prevzem.
  • Z digitalnim potrdilom (v imenu mladoletnih oseb lahko to storijo starši oz. zakoniti zastopniki, ki imajo digitalno potrdilo) lahko nato izpolnite E-vlogo za enotno vozovnico na spletni strani E-uprave.
  • V predal Moja eUprava boste prejeli potrdilo o oddaji in odobritvi vloge ter šifro vloge. S prejeto šifro vloge lahko opravite nakup vozovnice preko aplikacije Urbana On-line na povezavi https://urbana.jhl.si/
  • Če enotno vozovnico kupujete prvič, oziroma še nimate kartice Urbana ali IJPP, se morate s šifro spletne vloge oglasiti v Potniškem centru LPP-ja na Slovenski cesti 56,  na Avtobusni postaji v Ljubljani na Trgu OF 4 ali v Turistični  pisarni Pav Vrhnika na Cankarjevem trgu 4 na Vrhniki, kjer vam bomo izdali kartico Urbana in podaljšali status za novo šolsko leto.
  • Prvi nakup subvencionirane vozovnice v šolskem letu mora biti opravljen preko aplikacije Urbana On-line, ki jo najdete na spletni strani  prevoznika na povezavi
    http://www.lpp.si/ (izberete ploščico Urbana On-line) ali  na povezavi https://urbana.jhl.si/.
  • Če še niste registrirani v aplikaciji Urbana On-line, morate na enem izmed urbanomatov pridobiti aktivacijsko kodo, s katero se nato lahko registrirate v aplikaciji Urana On-line in opravite nakup vozovnice.
  • Podaljšanje statusa in prevzem kupljene vozovnice boste nato opravili na validatorjih avtobusov.
  • Več na http://www.lpp.si/

 

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.