Aktualno

Informativni dnevi 2019

Letos bodo fakultete Univerze v Ljubljani svoja vrata odprle v petek, 15. februarja, ob 10. in 15. uri ter v soboto, 16. februarja, ob 10. uri. Zaradi velikega števila študijskih programov imajo nekatere fakultete več predstavitev ob različnih urah, zato dijakom priporočamo, da na njihovih spletnih straneh preverijo še točne urnike predstavitev programov, ki jih želijo obiskati.

V brošuri, ki jih bodo delili informatorji ŠOU v Ljubljani, je moč najti krajše opise fakultet, vozni red vlakov, avtobusov ter zemljevid voznih linij Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) z izobraževalnimi ustanovami v mreži linij. Poleg tega bodo lahko dijaki pridobili vse informacije o družini ŠOU v Ljubljani in storitvah, ki jih ponuja. Brošura je že sedaj dostopna preko spleta, zato priporočamo, da si jo dijaki že pred informativnima dnevoma preberejo, saj se tako lahko že prej izognejo marsikateri zagati in lahko popolnoma izkoristijo dneva za pridobivanje informacij o fakultetah.

Brošure in nasvete bodo informatorji delili na info točkah (glavna železniška postaja, LPP postaje Bavarski dvor, Aškerčeva ter Kardeljeva ploščad in Večna pot) v petek med 9. in 15. uro ter v soboto od 9. do 11. ure. Za dijake bo v času informativnih dni na voljo tudi brezplačna info telefonska številka – Študentski telefon 01 438 02 53, kadarkoli pa se lahko obrnejo tudi na info mail (info@sou-lj.si).

Sočasne napovedi prihodov in prikaz poti ponuja na spletni strani Ljubljanskega potniškega prometa rubrika »Katera linija pelje do mojega cilja?«: http://www.lpp.si/kako-do-nas-nacrtovanje-poti-z-lpp

Informacije o tem, s katerim avtobusom je potrebno potovati bodo potnikom na postajališčih posredovali tudi vozniki avtobusov. Priporočljivo je, da jih med samo vožnjo ne motimo.

Na spletni strani si lahko dijaki in študenti preberejo tudi vse na temo šolske vozovnice oziroma urbane in IJPP vozovnice. Urbano lahko dijak ali študent kupi - prazna vrednostna kartica Urbana rumene barve stane 2 evra, nanjo lahko naloži do 50 evrov - na vseh zeleno obarvanih urbanomatih na mestnih avtobusnih postajališčih, v vseh trafikah, na Potniškem centru LPP (Slovenska 56, na Ba­varskem dvoru, v centru Ljubljane), v izbranih Mercatorjih in Intersparih, na Avtobusni postaji Ljubljana, v izbranih poslovalnicah Pošte Slovenija, ter na izbranih bencinskih črpalkah Petrola.

Prodajna mesta Urban http://www.lpp.si/javni-prevoz/prodajna-mesta-vozovnic

Razen z rumeno Urbano se lahko dijak ali študent zapelje po Ljubljani tudi z Urbano zelene barve, t.i. terminsko ali mesečno Urbano. Izdela jo lahko na Potniškem centru LPP in na Avtobusni postaji Ljubljana ter nanjo istočasno naloži dobroimetje do 50 evrov. Jeseni lahko kartico aktivira v »šolsko mesečno vozovnico« na način, da predloži potrdilo o vpisu izbrane izobraževalne institucije kar neposredno v Potniškem centru LPP.

Potovanje na avtobusu plača potnik pri vozniku tako, da prisloni Urbano na valida­tor in počaka na pisk, nato pa se pomika proti zadnjim izstopnim vratom. Ena vožnja stane 1,20 evrov (eno območje) in vključuje prestopanje v roku 90 min.

Vsi, ki imajo prenosni telefon lahko plačajo s tem na avtobusih. Na avtobusu za tovrstno plačilo pokličemo standardno številko za plačevanje z Moneto 1899, nato pa telefon približamo validatorju, ki se nahaja pri vozniku. Ta način plačila ne omogoča brezplačne­ga prestopanja v roku 90 minut kot to sicer omogoča kartica Urbana. Vsi potniki, ki imajo prenosni telefon opremljen s tehnologijo NFC in z operacijskim sistemom Android 4.4. ali več, pa lahko plačajo na avtobusih z mobilno aplikacijo Urbana, ki služi kot virtualna vrednostna kartica Urbana. Mobilna aplikacija Urbana omogoča hitro in enostavno plačilo za:

  • potovanja z avtobusi (LPP),

  • storitev parkirišč (JP LPT),

  • vožnjo z vzpenjačo (Ljubljanski grad),

  • uporabo storitve BicikeLJ (Europlakat) in

  • uporabo storitve SMS parking.

    Pri storitvah mestnega potniškega prometa omenjena aplikacija ponuja vse, kar sicer omogoča vrednostna kartica Urbana. Z njo lahko potnik brezstično plača vožnjo z avtobusom LPP, tudi za več potnikov hkrati, brezplačno prestopa v roku 90 minut ter polni račun kartice. Prav tako lahko v aplikaciji spremlja stanje na računu in zgodovino validiranja ter urnik prihodov avtobusov, načrtuje pot po mestu in dostopa do potovalnih informacij.

    Želimo vam prijetno potovanje po Ljubljani!

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.