Aktualno

Integracija linij v občini Dobrova - Polhov Gradec: od 4.3.2013 za polovico ceneje iz Črnega Vrha, Suhega Dola, Šentjošta, Polhovega Gradca in Dobrove v Ljubljano

Občina Dobrova – Polhov Gradec se je skupaj z ostalimi primestnimi občinami in MOL odločila za integracijo obstoječih linij 51 (Ljubljana – Dobrova - Polhov Gradec), 52 (Polhov Gradec – Črni Vrh) in 53 (Polhov Gradec – Suhi Dol), 55 (Ljubljana – Vrzdenec) ter 56 (Ljubljana – Šentjošt) v mrežo integriranih linij LPP. Integracija zagotavlja linijam povečano število odhodov avtobusov, enotno plačilno sredstvo Urbana, ki omogoča prestopanje tudi na mestne linije LPP v roku 90 min brez doplačila, nižje cene prevoza in vključitev v območni sistem LPP. Linije 51, 55 in 56 bodo v Ljubljani potekale po Tržaški, Aškerčevi in Slovenski cesti do Avtobusne postaje Ljubljana; avtobusi bodo ustavljali na postajališčih Bavarski dvor, Konzorcij (Nama), Aškerčeva, Tobačna, Vič in Dolgi most.

Cene prevoza na področju Občine Dobrova – Polhov Gradec

Na vseh linijah, ki potekajo na področju Občine Dobrova – Polhov Gradec, bo veljal območni sistem in občutno nižje cene kot do sedaj (glej tabelo in shemo območij). Po novem bodo potniki na linijah, ki obratujejo od postajališča Žirovnik (linija 51) in postajališča Dobrova Vodomet (liniji 55 in 56) v smeri Ljubljana in obratno, potovali v enem območju. Cena prevoza znaša pri plačilu z vrednostno vozovnico Urbana 1,20 EUR in s splošno terminsko vozovnico 37,00 EUR. Prav tako so na tem območju veljavne vse druge vozovnice Mestnega potniškega prometa. V primeru, da potnik plača prevoz z gotovino, se cena prevoza določi po medkrajevni tarifni lestvici in ne vključuje prestopanja v roku 90 minut. LPP zato predlaga, da tudi gotovinski potniki preidejo na plačevanje z vrednostno kartico Urbana.

Območje Polhovega Gradca od postajališča Hrastenice do Črnega Vrha (linija 52) oziroma Suhega Dola (linija 53) je vključeno v drugo območje. Pri prevozu znotraj tega območja velja cena za prvo območje, v primeru prehajanja oziroma prestopanja meje območij pa velja cenik za drugo območje; cena za enkratno vožnjo v roku 90 min znaša 1,60 EUR, cena splošne terminske mesečne vozovnice pa 49 EUR.

Enaka cena za dve območji velja za potnike, ki se bodo peljali z linijo 56 iz Šentjošta proti Ljubljani in obratno, vendar le tedaj, ko se potnik pelje skozi občino Horjul in ob tem ne prestopa. V primeru, da potnik izstopi na območju občine Horjul in nato ponovno vstopi na drug avtobus, veljajo zanj pravila plačila po medkrajevni tarifni lestvici, kot je opisano v naslednjem odstavku.

TABELA CEN V EUR

Enkratna vožnja

-eno območje

Mesečna vozovnica

-eno območje

Enkratna vožnja

-dve območji

Mesečna vozovnica

-dve območji

Pred uvedbo integracije

2,30

82,80

2,70 - 4,10

97,20 - 147,60

Po uvedbi integracije

1,20

37,00

1,60

49,00

Nižja cena v %

47,83

55,31

40,74 – 60,98

49,59 – 66,80

Cene prevoza na področju občine Horjul

Trasi linij 55 (Ljubljana – Vrzdenec) in 56 (Ljubljana – Šentjošt) delno potekata po občini Horjul, ki ni pristopila k sistemu integracije. Potniki na linijah 55 in 56, ki bodo vstopali in / ali izstopali v krajih Vrzdenec, Žažar, Ljubgojna, Horjul, Zaklanec pri Horjulu in Podolnica, torej krajih, ki se nahajajo na področju občine Horjul, bodo plačilo prevoza še naprej opravljali po obstoječem medkrajevnem ceniku, ki je oblikovan po tarifni lestvici.

Na linijah 55 in 56, ki sta le deloma subvencionirani, je glavno plačilno sredstvo medkrajevna e-kartica. Na vseh naštetih linijah je sicer omogočeno, razen plačila s terminsko in vrednostno Urbano, tudi gotovinsko plačilo po medkrajevni tarifni lestvici.

Nakup Urbane bodo potniki opravili predvidoma v Mercatorju v Polhovem Gradcu in na Dobrovi, na 39 urbanomatih in 226 ostalih prodajnih mestih.

LPP si obeta pozitiven odziv potencialnih potnikov in upa, da bo marsikdo, ki še vedno uporablja osebno vozilo za vsakodnevno potovanje v prestolnico, prepoznal v integriranih linijah in terminski (mesečni) Urbani novo priložnost za cenovno ugodno dnevno potovanje v Ljubljano.
 

Datoteke
PDF icon obmocja_februar_1_zv.pdf [pdf | 848,9 KB] PDF icon shema_februar_1_2013.pdf [pdf | 1,7 MB] PDF icon letak_dobrova.pdf [pdf | 2,1 MB]

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.