O družbi

Kolesarjenje po mostiščarskih poteh

 

 

Kolesarsko društvo LPP vas vabi v petek, 13. 4. 2018, ob 16.00 na kolesarjenje po mostiščarskih poteh. Zbrali se bomo na postajališču Dolgi most (končna postaja št. 1D in št. 6 mestnega potniškega prometa), kjer bomo skupaj začeli pot po Ljubljanskem barju.

Relacija: Dolgi most – Mestni Log – Vnanje Gorice – Notranje Gorice – Podpeč – Bevke  – Blatna Brezovica – Sinja Gorica (Ribiški dom prvi postanek za pogovor in kavico) – Vrhnika – (Mantova), po trasi stare železniške proge Drenov Grič – Log – Brezovica – Dolgi most.

Zgodovina: Ena prvih kolonizacij na Barju je bila mostiščarska kolonizacija, ki je na Ljubljanskem barju obstajala približno dva tisoč let. Mostiščarji so bili že kar napredna civilizacija. Prehranjevali so se z domačimi živalmi, ribami in rastlinami. Na obrobju barja pa so nabirali divje hruške, slive, jabolka in so imeli celo divjo trto. 

S kolesarjenjem bomo končali približno ob 19.00 na Dolgem mostu in tako zaključili našo kolesarsko avanturo. Kolesarjenje je primerno za različno pripravljene, ki lahko ravninsko pot prekolesarijo z dvema postankoma. Spremljalo nas bo vozilo, ki bo nudilo podporo našim udeležencem pri kolesarskem izletu.

Vse skupaj bo okoli 50 km, polovica asfaltiranih in polovica makadamskih poti, primerno za gorska in treking kolesa, čelada je obvezna.

Pridružite se, da skupaj odkrijemo kakšen neraziskan biser Ljubljanskega barja.

Vljudno vabljeni.

                                                                          KD LPP

                                                                                   Predsednik: Milan Černigoj

 

 

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.