Aktualno

Na avtobusih obvezno izpolnjevanje pogoja PCT

Spoštovani potniki.

Zaradi zelo zaostrenih razmer v zvezi s COVID-19 in v skladu z veljavnim Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo, je za vstop v avtobus obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran) in nošnja zaščitne maske. Pri vstopu v avtobus je potrebno vozniku pokazati potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT in osebni dokument.

PCT dokazila v digitalni ali papirni obliki so lahko:

  • Dokazilo o cepljenju zoper COVID-19;
  • Dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR; ki je starejši od 10 dni;
  • Dokazilo o prebolelosti, pri čemer od okužbe ni minilo več kot 6 mesecev;
  • Dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR (ki ni starejši od 48 ur od vzema brisa) ali HAG (ki ni starejši od 24 ur od vzema brisa, sms sporočilo ne velja).

V izogib gneči pri vstopu na avtobus, potnike naprošamo, da že pred vstopom pripravijo dokazilo PCT in osebni dokument, ki ju dajo na vpogled vozniku.

Otroci do 12. leta, učenci in dijaki ne potrebujejo PCT dokazila, temveč le masko. Maske ni potrebno nositi otrokom do 6. leta starosti.

Vse potnike prosimo, da spoštujejo sprejete ukrepe in tako poskrbijo za svojo varnost in varnost drugih potnikov ter voznika. Na avtobus naj ne vstopajo, če niso zdravi, upoštevajo naj higieno kašlja, spoštujejo varnostno razdaljo, nosijo zaščitno masko, si razkužijo roke pri vstopu na avtobus, se ne dotikajo oči, nosu in ust.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.