Aktualno

Na Dan brez avtomobila, 22. septembra 2013, bosta trasi linij 13 in 20 trajno spremenjeni.

Ob spremembi prometne ureditve na Slovenski cesti bosta trasi linij 13 in 20 spremenjeni, na Ilirski (Hrvatskem trgu) pa bo urejeno novo postajališče. Obe liniji bosta po novem hitrejši in bolj dostopni za uporabo sistema P+R v Stožicah in Fužinah (Chengdujska). Zaradi pričakovanega povečanega števila potnikov na vseh linijah Ljubljanskega potniškega prometa, bodo dodani odhodi avtobusov na najbolj obremenjenih linijah 1 in 6.

Zaradi prilagoditve spremenjeni prometni ureditvi na Slovenski cesti bosta trasi linij 13 in 20 delno spremenjeni. Trasi bosta prilagojeni lažji uporabi sistema P+R v Stožicah in Fužinah. Linija 13 v smeri Sostro ne bo več potekala po Tivolski cesti na Gosposvetsko cesto mimo Kolizeja, temveč po Slovenski mimo Bavarskega dvora (Kozolec).

Nova trasa linije 13.

Na trasi linijie 20 bo po novem za 10 minut krajša vožnja. Potekala bo v smeri P+R Fužine po Dalmatinovi in ustavljala na postajališčih Dalmatinova, Turist, Ilirska, Hrvatski trg (novo postajališče na Ilirski), Klinični center ter v obratni smeri Klinični center, Hrvatski trg (na Rozmanovi ulici), Ilirska, Tavčarjeva, Bavarski dvor. Na spremenjeni trasi linije 20 v smeri P+R Stožice bo postajališče Hrvatski trg nasproti cerkve Sv. Petra ukinjeno, saj je oddaljeno od postajališča Hrvatski trg na Rozmanovi ulici le slabih 50 m. Študentje in dijaki, ki so do sedaj uporabljali linijo 20 za prevoz do izobraževalnih institucij na Aškerčevi, morajo po novem prestopati. Za prevoz so do svoje fakultete ali šole lahko uporabljajo liniji 2 in 11, ki imata nespremenjeno traso. Prestopanje med linijami je omogočeno na celotnem odseku Zaloške ceste, kjer imajo linije 2, 9, 11, 20 in 25 skupno traso. Linija 20 ima po novem tudi spremenjeno ime: P+R Stožice – P+R Fužine. S spremembo trase linije 20 bo v smeri P+R Fužine na Ilirski urejeno novo postajališče »Hrvatski trg«. Na tem postajališču bo ustavljala tudi linija 5. Z uvedbo novega postajališča se bo skrajšala pot do Njegoševe ulice.

Zaradi spremembe trase na liniji 20 bo posledično spremenjen tudi vozni red. Spremenjeni bodo le odhodi iz Fužin in sicer ob delavnikih med 4.55 in 5.25 uro zjutraj ter 20.45 in 22.15 uro zvečer. Ob vikendih bodo spremenjeni odhodi iz Fužin po 21.00 uri. Vsi ostali odhodi ostanejo nespremenjeni.

Nova trasa linije 20.

Spremenjene trase linij 13 in 20 začnejo veljati 22. septembra 2013 zjutraj.

Zaradi pričakovanega povečanja števila potnikov na vseh linijah Ljubljanskega potniškega prometa, bodo na najbolj obremenjenih linijah 1 in 6 dodani odhodi avtobusov v jutranjih konicah.

S spremenjeno traso obeh linij se bo občutno skrajšal čas potovanja med Štepanjskim naseljem in Bežigradom, kakor tudi med Bežigradom in Mostami, zaradi česar pričakujemo, da se bo povečala uporaba parkirišč P+R v Stožicah in Fužinah na Chengdujski.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu dopolnjuje in smiselno podaja zahteve, ki so opredeljene v zakonodaji o varnosti in zdravju pri delu. Poudarja preventivno delovanje in opredeljuje številne dejavnosti, ki omogočajo splošen vpogled v zdravje in varnost pri delu, saj si skozi izpolnjevanje zahtev organizacija prizadeva za učinkovito in uspešno izboljšanje varnosti in zdravja svojih zaposlenih. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.