Aktualno

Nadgradnja aplikacije Urbana

Mobilna aplikacija Urbana bo s koncem naslednjega tedna dobila širši krog uporabnikov. Vsem, ki imajo mobilni telefon s sistemom Android, se pridružujejo tudi imetniki mobilnih telefonov s sistemom iOS. Možnosti uporabe aplikacije Urbana se zdaj za imetnike obeh sistemov ne razlikujejo. Aplikacijo smo nadgradili tudi z mobilnim plačevanjem parkirnine Upark, ki bo uporabnikom izdatno olajšalo plačevanje parkirnine preko mobilnih aplikacij.

Mobilna aplikacija Urbana bo na napravah, ki uporabljajo sistem iOS (mobilni telefoni iPhon, tablice …), omogočala številne funkcionalnosti, ki zagotavljajo prijazno uporabniško izkušnjo. Uporabniki obeh največjih platform (Android in iOS) bodo tako mobilno aplikacijo Urbana lahko uporabljali za plačevanje storitev z Urbana dobroimetjem, in sicer vožnje na avtobusih LPP z možnostjo prestopanja v roku 90 minut, plačevanje vseh vrst parkirnine na parkirnih površinah v upravljanju Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice in plačilo vožnje z vzpenjačo. Preko aplikacije je omogočen vpogled v aktivne produkte, v stanje Urbana dobroimetja, zgodovino plačil in uporabe mobilne aplikacije Urbana ter polnitve Urbana dobroimetja na Urbanomatih in z mobilno denarnico VALÚ. Mobilna aplikacija omogoča tudi iskanje in prikaz shem linij, postajališč in dinamično napovedovanje prihodov avtobusov LPP na postajališča. Aplikacija omogoča še prikaz Bicikelj postajališč, zbir parkomatov, Urbanomatov, javnih parkirišč in garažnih hiš ter prodajnih mest Urbane.

Mobilna aplikacija Urbana bo s tehnologijo DOV (data-over-voice) uporabnikom naprav iOS zagotovila primerljivo uporabniško izkušnjo, kot jo danes že imajo uporabniki Android naprav. Gre za edinstven sistem, ki smo ga prvi v Sloveniji razvili v sklopu sistema Urbana. Aplikacija je na voljo za vse naprave z naloženim operacijskim sistemom iOS 9.0. ali novejšim. Uporabniki si jo lahko prenesejo preko spletne trgovine App Store.

Ob tej novosti uvajamo tudi posodobljen sistem Urbana SMS parkiranje, ki se dopolnjuje tudi z  mobilnim plačevanjem parkirnine preko mobilne aplikacije Upark in se bo v aplikaciji aktivirala s pritiskom na ikono s tem nazivom. Uporabnik bo lahko ročno ali samodejno izbral območje parkiranja, vnesel registrsko številko in izbral trajanje parkiranja. Preko aplikacije bo uporabnik prejel tudi obvestilo o poteku parkiranja. Prihod do parkomata ne bo potreben.

S pričetkom delovanja sistema iOS se bo istočasno nadgradila tudi mobilna aplikacija za Androide. Pričakujemo, da bo sistem drug teden potrjen s strani Apple in na voljo za uporabo konec prihodnjega tedna.

Uporaba mobilne aplikacija Urbana v času zaostrenih epidemioloških razmer od uporabnikov terja minimalno fizično interakcijo pri plačevanju voznine na avtobusih ter plačevanju parkirnine.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu dopolnjuje in smiselno podaja zahteve, ki so opredeljene v zakonodaji o varnosti in zdravju pri delu. Poudarja preventivno delovanje in opredeljuje številne dejavnosti, ki omogočajo splošen vpogled v zdravje in varnost pri delu, saj si skozi izpolnjevanje zahtev organizacija prizadeva za učinkovito in uspešno izboljšanje varnosti in zdravja svojih zaposlenih. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.