Aktualno

Nadzor nad kajenjem na avtobusih

Spoštovani potniki, sporočamo, da bomo v tem tednu začeli izvajati nadzore nad kajenjem na avtobusih LPP. V sodelovanju z Zdravstvenim inšpektoratom RS in Mestnim redarstvom smo se zavezali k zagotavljanju varnega in udobnega potovanja za vse naše potnike.

V zadnjem času smo bili priča neprimernemu vedenju posameznikov, predvsem mladostnikov, ki na avtobusih uporabljajo elektronske cigarete. Želimo vas spomniti, da je kajenje vseh vrst tobačnih izdelkov, vključno z elektronskimi cigaretami, na avtobusih prepovedano in škodljivo za zdravje vseh potnikov.

Zakaj izvajamo nadzore?

Kajenje na javnih prevoznih sredstvih predstavlja resno tveganje za zdravje vseh potnikov. Elektronske cigarete, ki so znane tudi kot e-cigareta, vejp, pod, mod, puff, bar ipd., spadajo v kategorijo povezanih izdelkov, katerih uporaba je na avtobusih prepovedana.

Naš cilj je, da zagotovimo, da bodo avtobusi LPP varno in prijetno okolje za vse potnike.

Zato bodo na avtobusih potekale kontrole, ki jih bodo izvajali predstavniki Zdravstvenega inšpektorata RS, Mestnega redarstva, kontrolorji LPP in po potrebi tudi policija. Aktivno bomo preverjali spoštovanje prepovedi kajenja.

Vse potnike prosimo, da spoštujejo prepoved kajenja na avtobusih in s tem prispevajo k boljši kakovosti javnega prevoza v Ljubljani.

Pridružite se našemu prizadevanju za varnejše in bolj zdravo okolje na avtobusih LPP!

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.