Aktualno

Novi medkrajevni avtobusi

Vozni park Ljubljanskega potniškega prometa je bogatejši za pet novih, okolju prijaznih medkrajevnih avtobusov. Vsi avtobusi so nizkopodni ter tako prilagojeni za prevoz oseb z različnimi oblikami oviranostmi.

Vozni park Ljubljanskega potniškega prometa ima pet novih, enojnih medkrajevnih avtobusov dolžine 15 metrov. Avtobusi znamke SETRA S 418-LE so nizkopodni in dostopni tudi osebam z oviranostmi.  To je prva serija tega tipa medkrajevnih vozil, ki preko navozne klančine omogoča neposreden dostop na avtobus osebam z invalidskimi vozički in staršem z otroškimi vozički.

Avtobusi so opremljeni z najnovejšimi motorji emisijske stopnje EURO VI in omogočajo udobno ter prijazno uporabo vsem skupinam uporabnikom. Pod z imitacijo lesa v avtobusu pričara prijetno vzdušje.

Novi avtobusi so trenutno v pripravi za uporabo v javnem potniškem prometu in bodo vključeni v prevoze za potnike na medkrajevnih linijah Ljubljanskega potniškega prometa. Letos je to že tretja posodobitev voznega parka. Februarja so bili v promet vključeni novi medkrajevni avtobusi, maja pa novi mestni avtobusi.

Od leta 2007 do sedaj je bilo zamenjanih skupno 229 avtobusov. Prihod novih avtobusov pomeni stabilen korak na poti k celotni prenovi flote Ljubljanskega potniškega prometa.

Nov medkrajevni avtobus Ljubljanskega potniškega prometa.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.