Aktualno

Novosti v občini Medvode in Vodice: nova linija 30, podaljšana linija 15, nova prestopna pentlja v Medvodah in Vodicah; linija 60 bo okrepljena

Takoj po praznikih, 5. novembra, se obetajo spremembe linij v občini Medvode in Vodice.

PRESTOPNO STIČIŠČE MEDVODE (linije 15, 25, 30) Uvedba nove linije 30 (Medvode – Vodice), podaljšanje linije 15 (Stanežiče-Medvode) in novo prestopno stičišče vseh treh linij 15, 25 in 30 so spremembe, ki bodo po novem zaznamovale potovalne tokove v Medvodah. Linije se bodo srečevale ob nogometnem igrišču, na novo preurejeni prometni pentlji, kjer bodo lahko potniki prestopali in potovali v več smeri.

NOVA LINIJA 30 (Medvode - Vodice) bo potekala po trasi Medvode – Medvode (Na Klancu) – Zbiljski gaj – Zbilje K (Križišče) – Zbilje (Jezero) – Zbilje (Barka) – Smlednik,Valburga – Hraše Zahod – Hraše Center – Hraše Vzhod – Zapoge – Zapoge Obračališče – Vodice. Z novo povezovalno linijo med občinama Vodice in Medvodebodo potniki deloma potovali v enem območju, deloma v dveh. Območno mejo bo potnik prestopil na postajališču Hraše vzhod. Linija30 povezuje s centrom Medvod prebivalce Zbilj, Smlednika, Valburge, Hraš,  pa tudi oskrbovance Doma starejših – DEOS; s prestopom na linijo 25 ali 15 na novem prestopnem postajališču v Medvodah pa lahko potniki potujejo tudi v Ljubljano. Linija 30 poteka v dveh območjih; območna meja je postajališče Hraše vzhod. V Medvodah (naselje Svetje) bo na liniji 30 urejeno še novo postajališče, „AP Svetje“, v neposredni bližini Ostrovrharjeve, blizu OŠ Medvode, kar je izrednega pomena za otroke, ki obiskujejo omenjeno osnovno šolo.

PODALJŠANJE LINIJE 15 (Stanežiče – Medvode) je pomembno za občane Zgornjih Pirnič in okoliških krajev, ki bodo sedaj lažje obiskovali Medvode, kjer je njihov upravni in trgovski center, kjer sta lekarna in knjižnica, nekateri pa se v Medvode vozijo tudi dnevno na delo. Potniki so na delu trase od Zgornjih Pirnič do Medvod pridobili novo postajališče „Verje“, po ureditvi Medvoške ceste pa bodo  pridobili še eno postajališče v neposredni bližini centra Medvod. Podaljšanje proge 15 iz Zgornjih Pirnič preko Verja do centra Medvod pomeni boljšo notranjo občinsko povezavo, obenem daje možnost izbire za potovanje proti prestolnici.

Pobudnik sprememb linij 15 in 25 ter nove linije 30, župan Medvod, Stanislav Žagar, meni, „da so se po dvajsetih letih uresničile želje po boljši povezavi Občine Medvode s prestolnico in po povezavi lokalnih centrov z Medvodami. Te pridobitve so za občane Zbilj, Smlednika, Valburge in Hraš neprecenljive vrednosti.“ Zoran Janković je mnenja, da so posodobitve linij in uvedba nove linije pravi odgovor na vedno močnejše dnevne migracije. »Pretok osebnih vozil v prestolnico bomo zmanjšali tako, da občanom ponudimo udoben, varen in cenovno ugoden javni prevoz.“

PRESTOPNO STIČIŠČE VODICE (linije 30, 60, 61) Drugo večje prestopno stičišče se bo s povezavo linije 30 iz Medvod do Vodic vzpostavilo v Vodicah in deloma v Zapogah (možni prestopi med linijo 60 in 30). Obenem so linije 60 in 61 s 5. novembrom še bolj prilagojene potovalnim tokovom iz Vodic proti Ljubljani in Medvodam.

LINIJA 60 (Ljubljana – Vodice – Polje) bo zaradi močnih migracijskih tokov proti Ljubljani okrepljena in bo nadomestila krožno prestopno linijo 62. V jutranji konici bo linija 60 vozila po trasi Vojsko – Vesca - Selo - Šinkov Turn – Utik – Bukovca – Vodice – Zapoge – Repnje – Polje – Skaručna – Šmartno – Ljubljana, v popoldanski konici pa po trasi Ljubljana – Šmartno – Skaručna – Polje - Repnje – Zapoge – Vodice – Bukovica – Utik – Šinkov Turn – Selo – Vesca – Vojsko. Vozni redi bodo prilagojeni tudi zaradi dodatnega odhoda avtobusa linije 60 v jutranji konici. Vozni redi linije 60 bodo usklajeni s prihodi linije 30 v Vodice. Z ojačano linijo 60 in linijo 61 (Vodice – Polje - Vodice) ter koncentracijo prestopanj v Vodicah pa tudi ne bo več večjih potreb po prestopanju v Polju.

Z navedenimi spremembami želi LPP zagotoviti vsem, ki dnevno potujejo v Ljubljano, kakovostne in cenejše povezave z usklajenimi voznimi redi in enotno plačilno kartico Urbana.

PRODAJNA MESTA URBANE

Terminske vozovnice potniki lahko urejajo na Potniškem centru LPP, Slovenska 56 (pri Borzi, Bavarski dvor), vsak delavnik, od 7. do 19. ure,

 **Nakup vrednostne kartice, polnjenje vrednostnih in terminskih kartic lahko potniki uredijo na spodaj navedenih prodajnih mestih. Še več prodajnih mest je na www.lpp.si.

  • Cesta komandanta Staneta 1, Trafika 3DVA, Medvode
  • Gorenjska cesta 14, Petrol d.d. (bencinski servis), Medvode
  • Pirniče 5C, Mercator SP Pirniče, Medvode
  • Skaručna 42, Trgovina Pr' Mimi, Vodice
  • Kamniška cesta 47a, Trafika Vodice, Vodice
  • Na gmajni 1, Kiosk 3DVA – linija 15, Ljubljana Šentvid
  • Pri: Celovška 117a, Urbanomat, Kino Šiška - postajališče linij 1, 3, 5, 8, 22, 25, 60 V smeri proti centru, Ljubljana Šiška
  • Pri: Vošnjakova 1 (Gosposvetska), Urbanomat, Hotel Lev - postajališče linij 1, 3, 5, 7, 8, 25, Ljubljana Center
  • Pri: Trg OF 12, Urbanomat, Kolodvor - postajališče linij 2, 5, 12, 23, 25, 27, 60 - nasproti glavne avtobusne postaje, Ljubljana - Center
  • ostala prodajna mesta
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu dopolnjuje in smiselno podaja zahteve, ki so opredeljene v zakonodaji o varnosti in zdravju pri delu. Poudarja preventivno delovanje in opredeljuje številne dejavnosti, ki omogočajo splošen vpogled v zdravje in varnost pri delu, saj si skozi izpolnjevanje zahtev organizacija prizadeva za učinkovito in uspešno izboljšanje varnosti in zdravja svojih zaposlenih. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.