Aktualno

Obvestilo o prodaji vozovnic

MZI in izvajalci javnih linijskih prevozov smo ob začetku novega šolskega leta pred dodatnim izzivom kako zagotoviti javni prevoz potnikov za vse učence in dijake, ki 1. septembra začenjajo novo šolsko leto.

Ministrstvo za infrastrukturo želi zmanjšati tveganja za morebitne okužbe na prodajnih mestih in v vozilih javnega prevoza zato prosimo, da potniki upoštevajo vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Pri nakupu vozovnic in pri čakanju na vstop v vozilo prosimo, da potniki upoštevajo zadostno razdaljo do drugih potnikov (1,5 m). Da bi zmanjšali tveganja zaradi okužb se bo podaljšal čas za nakup nove subvencionirane vozovnice do vključno četrtka 3. septembra. Vsi potniki, ki so imeli veljavno subvencionirano vozovnico v mesecu juniju 2020 jo lahko uporabljajo do vključno 3. septembra.

V vozilih javnega prevoza morajo imeti vsi potniki nameščeno ustrezno obrazno masko od vstopa v vozilo do izstopa iz vozila. Priporočamo dezinfekcijo rok ob vstopu in izstopu. V vozilih medkrajevnega linijskega prevoza potnikov je dovoljena uporaba vseh sedežev razen prve vrste sedežev za voznikom.

Imetnike brezplačnih vozovnic za upokojence, osebe starejše od 65 let, invalide in vojne veterane prosimo, da potujejo v času jutranje in popoldanske konice samo, če je to res nujno.

Prosimo, da upravičenci oddajo vlogo za subvencionirano vozovnico na eUpravi in opravijo spletni nakup vozovnice.
Spletno prodajo zagotavljajo:

Zaporedna številka Podjetje Ime prodajnega mesta Elektronski naslov prodajnega mesta Kontakta št. za pomoč uporabnikom Produkti enotne vozovnice za katere je omogočena spletna prodaja
1 LPP d.o.o. Urbana https://urbana.jhl.si/sl 01 58 22 582 Subvencionirane IJPP vozovnice
2 Arriva Slovenija Web prodajno mesto Arriva ijpp.prodaja@arriva.si 04 201 32 47 Subvencionirane IJPP vozovnice
3 NOMAGO Spletna stran Nomago https://ijpp.nomago.si/mwp/ 01 431 77 00 ali 080 15 05 Mesečne in polletne in letne vozovnice za študente in dijake
4 SŽ Potniški promet ESHOP https://eshop.sz.si/ 080 81 11 Vsi produkti SŽ in IJPP 

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.