Aktualno

Od jutri, 8. 7. 2020 dalje (po otvoritvi, ki bo ob 19. uri), linija 1 vozi do P+R Stanežiče

Z jutrišnjim dnem se odpira novo parkirišče P+R Stanežiče. To je že šesto P+R parkirišče v Ljubljani in se nahaja ob Celovški cesti, blizu mladinskega golf igrišča. Na njem je 392 parkirnih mest, od katerih jih je 20 namenjenih invalidom, 6 pa parkiranju in polnjenju električnih vozil. Urejenih je tudi 15 parkirnih prostorov za avtodome, 4 postajališča za avtobuse in 2 postajališči za turistične avtobuse.

Nameščenih je tudi 20 kolesarskih stojal, na katerih je prostora za 40 koles in 16 omaric za shranjevanje koles.

V ta namen bo imela linija 1 podaljšano traso do omenjenega parkirišča. Z uvedbo podaljšane trase bodo ob delavnikih vsi avtobusi linije 1 vozili na relaciji: Dolgi most P+R do parkirišča Stanežiče P+R, kar pomeni, da v Mestnem logu ne bo več začetnega postajališča (oznaka 1D se ukine). Vsi avtobusi linije 1 zdaj vozijo do postajališča Dolgi most P+R. Nočna linija (N1) bo obratovala na relaciji Bavarski dvor - Stanežiče P+R - Brod. Ob nedeljah in praznikih bo linija obratovala kot linija 1B, in sicer na relaciji Dolgi most P+R - Stanežiče P+R - Gameljne. Obračališče Vižmarje bo ukinjeno. Novi postajališči v Vižmarjah se nahajata neposredno ob Celovški cesti (v obeh smereh), kjer bo poleg linije 1 ustavljala tudi linija 25, na relaciji Zadobrova – Medvode. Na novem postajališču Vižmarje v smeri Stanežič bo ustavljala tudi linija 15, ki obratuje na relaciji Sora- Medvode - Stanežiče. 

 

Na novo urejenem parkirišču P+R Stanežiče je voznikom do 31. julija 2020 omogočeno brezplačno parkiranje. S tem jih želimo še dodatno spodbuditi, da za njihove dnevne poti po Ljubljani uporabljajo javni potniški promet ali kolo.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu dopolnjuje in smiselno podaja zahteve, ki so opredeljene v zakonodaji o varnosti in zdravju pri delu. Poudarja preventivno delovanje in opredeljuje številne dejavnosti, ki omogočajo splošen vpogled v zdravje in varnost pri delu, saj si skozi izpolnjevanje zahtev organizacija prizadeva za učinkovito in uspešno izboljšanje varnosti in zdravja svojih zaposlenih. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.