Aktualno

Podaljšana linija 46 (Vrhnika-Smrečje-Žiri) - 5 odhodov na dan

Jutri bo med občino Žiri in občino Vrhnika pričela obratovati podaljšana linija Ljubljanskega potniškega prometa »46 (Vrhnika – Smrečje – Žiri)«. Na željo občanov in študentov občine Žiri bo linija vzpostavljena najprej testno za tri mesece, s pričetkom obratovanja jutri, 1. oktobra. Potniki se bodo lahko zapeljali na omenjeni liniji z enotno mestno kartico Urbano.

Od 1. oktobra dalje bo na območju med občino Vrhnika in občino Žiri vzpostavljena podaljšana linija Ljubljanskega potniškega prometa »46 (Vrhnika – Smrečje – Žiri)«. Avtobus bo potnike po trasi Vrhnika Jazon - Ligojna – Podlipa – Smrečje – Anžon – Noč – Ganter – Žiri (če omenimo le najpomembnejša postajališča) in obratno zapeljal petkrat na dan. Povezava Žiri - Ljubljana omogoča prestop na Vrhniki na liniji Vrhnika – Ljubljana (vstop/izstop na postaji Vrhnika Mantova)  ali Logatec – Ljubljana. Poskusno obdobje bo trajalo tri mesece, možne pa bodo tudi manjše spremembe voznega reda glede na želje uporabnikov.

Po mnenju župana občine Žiri, magistra Janeza Žaklja, pomeni podaljšanje linije 46 (Vrhnika – Smrečje – Žiri) veliko pridobitev za občane in študente, ki dnevno migrirajo v Ljubljano in se na isti dan vračajo v Žiri. Občani, še posebej pa študenti in dijaki, lahko od jutri dalje na liniji potujejo s terminsko (zeleno) Urbano, ki potnikom omogoča tudi uporabo mreže linij LPP v Ljubljani. Sicer bo na liniji možno tudi gotovinsko plačilo; cene bodo oblikovane po ceniku vozovnic v medkrajevnem linijskem prometu.

Datoteke
PDF icon Vozni red Vrhnika - Smrečje - Žiri [pdf | 79,7 KB]
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.