O družbi

Potovanje v podzemlje Pece

Za naše člane in nove člane Kolesarskega društva LPP smo pripravili prvi spoznavni izlet, kolesarili bomo v Podzemlju Pece.

Izlet bo 17. aprila 2016 ob 7. uri zjutraj.

Zbrali se bomo na parkirišču P + R Dolgi most, Ljubljana in nadaljevali pot na Koroško.

Kolesa in vso ostalo opremo si bomo izposodili v samem rudniku.

Cena ogleda in izposoja kolesa = 40 €  ( v ceno je vključena vstopnina, izposoja kolesa, prevoz in ogled muzejskih zbirk ).

Povratek v Ljubljano okoli 15. ure.

Prijave sprejemamo na elektronsko pošto: kolesarsko.drustvo.lpp@gmail.com

 

Opis: Kolesarska avantura se prične, ko nas sprejme vodnik v Infocentru Geoparka Karavanke in Podzemlje Pece, na Glančniku v Mežici, s katerim se bomo skupaj odpravili do vhoda na Igrčevem v Črni, kjer se bomo podali v rudnik. Po prekolesarjeni podzemni poti pridemo iz rudnika na Bregu nad Mežico, od koder se bomo spustili po asfaltirani cesti (cca 1,5km) do izhodiščne točke na Glančniku.

Stalna temperatura okrog 10oC popolna tema in varnostni predpisi v podzemlju zahtevajo posebno opremo. Uporaba čelade in naglavne svetilke je obvezna oprema, ki si jo bomo izposodili ob plačilu vstopnine. Priporočamo topla športna oblačila in kolesarske rokavice.

Celotna pot traja cca 2,5 ure. Starostna omejitev je 10 let.

Vabljeni.

 

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.