O družbi

Sealps Challenge - v štirih dneh od jadranskega morja do slovenskih alp

Sealps Challenge se je začel 12. septembra s kronometrom od Portoroža na Korte, končal pa se je 15. septembra z etapo od Nove Gorice do Kranjske Gore. Kolesarji so v štirih dneh premagali nekaj več kot 360 kilometrov in 6.000 višinskih metrov.

KAJ JE SEALPS CHALLENGE?
Gre za prvo etapno dirko za amaterje in rekreativne kolesarje pri nas. Po vzoru podobnih prireditev v tujini, ki se lahko pohvalijo z več kot tisoč tekmovalci, so organizatorji pripravili izziv med katerim kolesarji spoznavajo lepote Slovenije in obenem preiskušajo svoje sposobnosti na kolesu. Od tod tudi slogan: EXPERIENCE SLOVENIA AND CHALLENGE YOURSELF!
Dogodek so podprli župani občin Ljubljana, Kranjska Gora, Piran in Nova Gorica, saj so v tem projektu prepoznali priložnost promocije krajev med kolesarji na tujem in doma. Organizatorji so cilje etap postavili na atraktivnih lokacijah, ter na ta način udeležencem iz tujine pokazali nekaj turističnih zanimivosti Slovenije. Konec prve etape je bil pri Stari šoli Korte, v Ljubljani se je kolesarjenje končalo na Špici, v Novi Gorici na gradu Kromberk ter za konec v centru Kranjske Gore. Vsak dan je bilo po koncu vsake etape še pestro dogajanje. Po prihodu v cilj je bilo poskrbljeno za regeneracijo, ki je na večdnevnem kolesarskem izzivu izjemno pomembna, kasneje pa je sledil večerni program s testeninko in razglasitvijo rezultatov.
Na štartu je bilo 60 kolesarjev, poleg Slovencev, pa so kolesarji prihajali iz 8 različnih držav. Najbolj oddaljena udeleženca sta prišla iz Avstralije in bila navdušena nad Slovenijo in atraktivno traso SEALPS. Eden od njih je organizator kolesarskih potovanj in namerava v naslednjem letu pripeljati najmanj deset kolesarjev na SEALPS CHALLENGE 2018. Udeleženci so se na koncu ob podelitvi nagrad najboljšim, strinjali, da je bil dogodek organiziran na visokem nivoju ter nad pričakovanji, zato si organizatorji obetajo večje število kolesarjev iz tujine v prihodnje.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.