Aktualno

Skupina za prevoze na klic Kavalir LPP prejela nagrado glavnega mesta Ljubljana

Vozniki skupine za prevoze na klic Kavalir, ki deluje v okviru službe prevoz potnikov LPP, z električnimi vozili opravljajo prevoze znotraj območja za pešce v središču Ljubljane in na območju pokopališča Žale, od lanskega leta pa z vozilom Klinko kavalir meščanom in ostalim prebivalcem Slovenije na območju Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana omogočajo lažji dostop do zdravniških storitev.

Prvo odprto električno vozilo Kavalir se je na ulice Ljubljane podalo leta 2008, ko je bil poskusno uveden kot možnost reševanja mobilnostnih izzivov na območjih, ki so zaprta za ostali motorni promet. Kot primer dobre prakse, storitev Kavalir danes posnemajo številna slovenska in evropska mesta.

Ker so meščani in obiskovalci mesta Ljubljane Kavalirja takoj vzeli za svojega, so se potrebe po dodatnih vozilih Kavalir iz leta v leto povečevale. Danes kar devetnajst sodelavcev s sedmimi vozili kavalirsko opravlja prevoze.

Kavalirji so v štirinajstih letih delovanja postali nepogrešljiv del mesta. Postali so del mestne identitete, brez katerega mesto ne bi bilo tako, kot je. Vozniki Kavalirja poosebljajo temeljne vrednote, na katerih temelji mesto Ljubljana: prijaznost, odprtost, strpnost in ustrežljivost, projekt kavalirstva pa pomeni izjemno pozitivno dobro prakso.

Nagrada glavnega mesta Ljubljana je dragocena pohvala za opravljeno delo in trud pri snovanju, uvajanju in nadgrajevanju novega segmenta storitev LPP – prevozov na klic. Tako skupini Kavalir, kot tudi ostalim sodelavkam in sodelavcem LPP, nagrada predstavlja dodatno motivacijo za ohranjanje odličnosti pri svojem delu in napredek pri razvijanju storitev in delovanju podjetja.