Aktualno

Spremembe na avtobusih zaradi dodatne zaščite

Od ponedeljka, 16. 3. 2020 dalje, bo na vseh naših linijah, tako mestnih kot medkrajevnih, začel veljati zimski počitniški vozni red. Uvajamo ga ob oceni, da so potrebe potnikov po prevozu v trenutni situaciji zadovoljene, hkrati pa manj izvozov avtobusov omogoča dodatno čiščenje in dezinfekcijo, kadar so avtobusi v mirovanju. Pri čiščenju smo že konec februarja uvedli tudi dodatne ukrepe, in sicer pri vsakodnevnem čiščenju avtobusov dodajmo varikino (na podlagi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje). Voznikom smo prav tako priporočili, da na končnih in čim več vmesnih postajah odpirajo vsa vrata, tudi če ni potnikov za izstop, saj s tem avtobuse prezračujemo.

Na mestnih avtobusih bo od jutri dalje vstop za potnike mogoč na drugih vratih, vstop na prvih vratih pa bo začasno ukinjen. Validacije pri drugem validatorju bodo morali izvesti le tisti potniki, ki nimajo terminske vozovnice, torej plačajo z dobroimetjem oziroma z VALÚ Moneto. Validiranje potnikov z veljavnimi terminskimi vozovnicami ne bo potrebno. Z vstopom na drugih vratih bomo preprečili stik potnikov in voznikov in tudi s tem dodatno ukrepali proti širjenju koronavirusa.

Potnike, ki potujejo z medkrajevnimi avtobusi in plačujejo voznino z gotovino naprošamo, da si raje priskrbijo Urbano in nanjo naložijo dobroimetje. S plačevanjem z Urbano se izognemo rokovanju z gotovino, s tem pa zmanjšamo možnost prenosa okužb.

Vsi ukrepi so sprejeti z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa. Navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje oziroma Vlade RS bomo še naprej spremljali in upoštevali vsa njihova navodila ali priporočila.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.