Aktualno

Spremembe na linijah LPP v občinah Škofljica, Grosuplje, Ivančna Gorica, Vrhnika in Brezovica.

Z novim šolskim letom bodo potniki v občinah Škofljica, Grosuplje, Ivančna Gorica in Vrhnika na rednih medkrajevnih linijah lahko potovali pogosteje. Poteki tras se bodo deloma spremenili. V teh občinah bodo od septembra šolske linije na voljo tudi drugim potnikom, plačilo prevoza na le-teh pa bo znotraj območnega sistema možno samo s kartico urbana. V občini Brezovica, in sicer na območju od Podpeči (Jereb) do Rakitne in vse do Goričice pod Krimom, bodo linije LPP ponovno umeščene v drugo območje.

Občina Škofljica

Na območju občine Škofljica bodo uvedene spremenjene trase linij:

 • Linija 82: Želimlje – Pijava Gorica – OŠ Škofljica,
 • Linija 83: Vrh nad Želimljami – Gradišče – Smrjene – Pijava Gorica – OŠ Škofljica,
 • Linija 84: Glinek – Gumnišče – Gorenje Blato – Drenik – OŠ Škofljica,
 • Linija 85: OŠ Škofljica – Gumnišče – Gornje Blato – Drenik – Smrjene – Gradišče – Vrh nad Želimljami – OŠ Škofljica,
 • Linija 86: Orle – Lavrica – OŠ Škofljica.

Z namenom potnikom še bolj približati javni prevoz bodo trase linij številka 83, 84, 85 po novem potekale skozi naselja Drenik, Gornje Blato, Gumnišče, Smrjene, Gradišče in Vrh nad Želimljami. Na linijah številka 82, 83, 84, 85 bodo zaradi potreb potnikov v dopoldanskem in popoldanskem času uvedeni dodatni odhodi avtobusov, ki bodo potnikom omogočali optimalno povezavo z Ljubljano med 5.15 in 22.05 uro, predvsem pa boljše povezave z integrirano linijo 3B. Nove možnosti prestopanja v mreži linij LPP nudijo tudi usklajeni vozni redi na liniji številka 86 (Orle – Lavrica – OŠ Škofljica), kjer bodo na Lavrici vsi potniki pridobili možnost prestopanja na liniji 3B in 3G.

Občina Grosuplje

Od 2. septembra dalje bodo spremenjene tudi trase linij na območju Grosuplja:

 • Linija 71: Grosuplje – Luče – Grosuplje,
 • Linija 72: Grosuplje – Polica,
 • Linija 73: Grosuplje – Spodnja Slivnica – Št. Jurij – Škocjan,
 • Linija 74:  Grosuplje – Spodnje Blato – Gatina – Spodnje Duplice – Grosuplje,
 • Linija 75: Grosuplje – Brezje – Grosuplje,
 • Linija 76: Prilesje – Ilova Gora – Čušperk – Grosuplje.

Na linijah številka 71, 72, 73 bodo dodani jutranji odhodi avtobusov, linije pa bodo po novem popoldan obratovale tudi po 16. uri, in sicer do  21.35 ure. S šolskimi linijami številka 74, 75 in 76 bodo po novem lahko potovali tudi drugi potniki.

Občina Ivančna Gorica

Na območju občine Ivančna Gorica bodo z 2. septembrom vse spodaj navedene šolske linije na razpolago tudi ostalim potnikom:

Metnaj – Dobrava – Mekinje – Ivančna Gorica,

 • Korinj – Krka – Veliko Črnelo – Mleščevo – Ivančna Gorica,
 • Sela – Leskovec – Mlake – Vrh – Višnja Gora,
 • Nova vas – Kriška vas – Spodnje Brezovo – Višnja Gora,
 • Velike Kompolje – Bojanji vrh – Muljava,
 • Fužina – Gabrovka – Kitni vrh – Kobiljek – Zagradec,
 • Sobrače – Pusti Javor – Temenica – Bukovica – Šentvid pri Stični,
 • Lučarjev Kal – Hrastov Dol – Rdeči Kal – Sad – Podboršt – Šentvid pri Stični.

Za plačilo prevoza znotraj svoje občine ali vse do Ljubljane, bodo potniki na naštetih šolskih linijah uporabljali kartico urbana. Urnik odhodov avtobusov bo ustrezno prilagojen šolam,  na linijah Šentvid pri Stični – Temenica (linija številka 69) in Ivančna Gorica – Zagradec – Ambrus (linija številka 76) pa bo povečano število odhodov v popoldanskem in večernem času, in sicer v smeri Zagradca in Ambrusa. Dodatni odhodi iz Ivančne Gorice do Ambrusa bodo ob 16.18, 17.18, 21.13 uri ter iz Ivančne Gorice do Zagradca ob 19.31. Potniki bodo lahko potovali iz Ambrusa v Ivančno Gorico ob 15.40, 16.48 in 18.00 uri, ter iz Zagradca ob 20.00 uri.

Poleg tega se bosta v popoldanskem času liniji Ljubljana – Šentvid pri Stični (linija številka 68) in Grosuplje – Šentvid pri Stični (linija številka 69) podaljšali od Šentvida pri Stični do kraja Temenica.

Na območju Ivančne Gorice se kot doslej izvaja medkrajevni linijski prevoz. Cene prevozov se obračunavajo po veljavnem medkrajevnem ceniku.

Občina Brezovica

Z novim šolskim letom vstopa del območja občine Brezovica, od Podpeči (Jereb) do Rakitne in vse do Goričice pod Krimom ponovno v drugo območje območnega sistema. Za enkratno potovanje med Rakitno in Ljubljano bo tako po novem potrebno odšteti 1,60 EUR. Cena mesečnih vozovnic bo zaradi umeščenosti linij v drugo območje območnega sistema veljala po ceniku območnega sistema in bo 49 EUR. Pobudo za spremembo je podala Občina Brezovica na osnovi izkazanega interesa občanov.

Občina Vrhnika

Na območju občine Vrhnika bodo z 2. septembrom vse spodaj navedene šolske linije na razpolago tudi ostalim potnikom:

 • Smrečje – Podlipa – Vrhnika,
 • Horjul – Ligojna – Vrhnika,
 • Vrhnika – Ligojna – Razpotje – Sinja Gorica – Vrhnika,
 • Breg pri Borovnici – Bistra – Vrhnika,
 • Vrhnika – Strmica – Zaplana – Ulovka – Vrhnika,
 • Vrhnika – Sinja Gorica Opekarna – Vrhnika,
 • Padež – Zavrh – Pokojišče – Borovnica,
 • Dragomer – Plešivica – Bevke – Blatna Brezovica – Vrhnika.

Plačilo za potovanje na navedenih linijah bo potekalo s kartico urbana, po veljavnem medkrajevnem ceniku.

Potnikom na linijah v območnem sistemu priporočamo, da prevoz plačujejo s kartico urbana, ker je s tem plačilo hitrejše in v večini primerov tudi cenejše. Na šolskih linijah pa je od 2. 9. 2013 dalje prevoz mogoče plačati samo s karticami urbana.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.