Aktualno

Spremembe pri uporabi javnega prevoza potnikov

Spoštovani potniki,

 na podlagi Odloka o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 vas obveščamo, da je pri uporabi javnega prevoza potnikov prišlo do naslednjih sprememb:

- število potnikov je omejeno na število registriranih sedežev v vozilu, zmanjšano za sedeže desno od voznika in vrsto sedežev neposredno za voznikom,
v avtobusih mestnega linijskega prevoza potnikov, ki imajo namenske prostore za stojišča, se lahko uporabljajo tudi stojišča, vendar mora biti razdalja med potniki na stojiščih najmanj en (1) meter, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Stojišča so ustrezno označena na držalih z zelenimi oznakami,
potniki vstopajo samo pri sprednjih vratih vozila, preostala vrata pa so namenjena izključno izstopu potnikov.


Vožnja z javnim potniškim prometom je dovoljena le osebam, ki izvajalcu predložijo dokazilo o izpolnjevanje pogoja PCT. Še naprej je obvezna uporaba zaščitne maske in razkuževanje rok.

Vse potnike prosimo, da spoštujejo sprejete ukrepe ter so strpni do voznika in ostalih potnikov. Potnikom svetujemo, da se zaradi omejitve števila potnikov na avtobusu, na pot odpravijo pravočasno, kar v praksi pomeni, da grejo na en avtobus prej, ali pa v kolikor vidijo, da je avtobus zaseden, počakajo na naslednjega.

Hvala za razumevanje.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.