Aktualno

Tudi naselje Podgrad je vključeno v shemo linij

Danes smo na pot pospremili midi avtobuse, ki so nas zapeljali po progi nove linije 10. Linija povezuje Zadobrovo in Zalog z naseljem Podgrad. Naselje do zdaj povezave z javnim potniškim prometom še ni imelo in zadovoljstvo občank in občanov je bilo ob tem še toliko večje. »Uresničila se nam je dolgoletna želja«, je bil danes na prireditvi pri Vaškem domu v Podgradu največkrat slišan stavek.

Veselje in dobro sodelovanje z Mestno občino Ljubljana in LPP-jem ob reševanju preprek za vzpostavitev linije sta izrazila tako predsednik Četrtne skupnosti Polje, g. Anton Podobnik kot tudi Matevž Čokelj, predsednik vaškega odbora Podgrad. Na progi je med drugim namreč zelo nizek podvoz, kjer običajni midi avtobusi ne morejo voziti. Višino dveh avtobuskov znamke MAN smo prilagodili tako, da smo vozila predelali oziroma jih znižali na primerno višino. Avtobusa, ki vozita na liniji 10, sta edina te vrste.

Nova linija 10 je dobrodošla tudi za vse ostale Ljubljančane in Ljubljančanke, saj so postaje linije 10 v Podgradu tudi izhodišče za lep pohod po Ostrovrharjevi poti

Shematski prikaz trase linije 10.
Shematski prikaz trase linije 10.

Vozni red si lahko potniki ogledajo na naši spletni strani. Vozni redi | Ljubljanski potniški promet (lpp.si)

 

Z leve proti desni, direktor LPP, Peter Horvat, podžupan MOL, Dejan Crnek, Predsednik ČS Polje, Anton Podobnik, predsednik vaškega odbora Podgrad, Matevž Čokelj, namestnik direktorja LPP, dr. Rok Vihar, voznik avtobusa, Milan Mihajlević, in vodja sektorja promet LPP, mag. Damjan Kregar.
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.