Aktualno

V tednu otroka so avtobusi LPP postali prve mobilne Varne točke na svetu

Ljubljana je danes postala prvo mesto na svetu z mobilnimi UNICEF-ovimi Varnimi točkami.
Otroci bodo lahko pomoč v stiski odslej poiskali tudi na vseh avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa. S tem bo za otroke pot v šolo prijetna in varnejša vse leto.

UNICEF-ove Varne točke so v 17 letih zaživele že v 105 krajih po vsej Sloveniji. V več kot 750 Varnih točkah sodeluje več kot 1500 srčnih ljudi, ki prostovoljno pomagajo otrokom, ko se ti znajdejo v stiskah ali težavah. Podjetja pod okriljem Mestne občine Ljubljana, ki so že varne točke so: JP VOKA SNAGA, d. o. o., Mestna knjižnica Ljubljana, Lutkovno gledališče Ljubljana, Turizem Ljubljana in Javni zavod Mladi zmaji. Danes pa se jim pridružujejo še vsi avtobusi LPP.

Ideja o vključitvi avtobusov LPP v mrežo Varnih točk se je porodila z razlogom, ker so avtobusi mobilni in pokrivajo področje celotne Ljubljane ter področja 16. primestnih občin. Na ta način je Varna točka še bolj dostopna in tako rekoč otrokom v Ljubljani in okolici na voljo na vsakem koraku.

In kaj Varne točke pravzaprav so? Gre za različne javne prostore, kot so mladinski centri, policijske postaje, parlament, lekarne, knjižnice, frizerski saloni, cvetličarne, trgovine in drugi prostori, odslej pa tudi avtobusi LPP, kamor se lahko otroci zatečejo po pomoč, če se znajdejo v stiski. Prepoznajo jih po posebni nalepki – smejoči se hišici, ki je nameščena ob vhodu na vidnem mestu. V UNICEF-ovih Varnih točkah so prisotni ljudje, ki otrokom nudijo trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. Po uvodnem izobraževanju, ki ga zanje organizira UNICEF Slovenija, so seznanjeni z ustreznimi oblikami pomoči otrokom v težavah in tako usposobljeni za nudenje pomoči otrokom. V Varne točke po vsej Sloveniji se na leto zateče več kot sto otrok.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.