Aktualno

Vstop na avtobuse spet pri prvih vratih

Zaradi sproščanja ukrepov, ki so bili sprejeti z namenom preprečevanja širjenja okužb, bo od četrtka 18. 6. 2020, dalje za potnike ponovno uveden vstop na mestne avtobuse pri prvih vratih. Druga, tretja oziroma četrta vrata bodo namenjena izključno izstopu potnikov. Ob tem bo ponovno na voljo plačilo z Urbano za več potnikov hkrati. S ponovno uvedbo na prvih vratih, je na avtobusih obvezna validacija za vse potnike, ne glede na vrsto vozovnice, ki jo uporabljajo.

Na medkrajevnih avtobusih bo vstop na prva vrata omogočen od 22. 6. 2020 dalje. Zaradi vstopa pri vozniku, bo ponovno omogočen nakup vozovnic na avtobusih medkrajevnih linij. Zaradi hitrejšega vstopa, potnike naprošamo, da pripravijo točno vsoto denarja in obenem svetujemo, da za plačilo prevoza v čim večji meri uporabljajo brezkontaktno kartico Urbana.

Z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom COVID-19 je med vožnjo z avtobusi LPP še naprej obvezna uporaba zaščitnih mask in razkuževanje rok z razkužilom, ki je nameščen na vhodu. Vse potnike prosimo, da spoštujejo sprejete ukrepe in tako poskrbijo za svojo varnost in varnost drugih potnikov ter voznika. Na avtobus naj ne vstopajo, če niso zdravi, upoštevajo naj higieno kašlja, spoštujejo varnostno razdaljo, nosijo zaščitno masko, si razkužijo roke pri vstopu na  ter se med vožnjo ne dotikajo oči, nosu in ust.

Vse avtobuse bomo ob zaključku vožnje še naprej vsakodnevno dodatno očistili in razkužili.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu dopolnjuje in smiselno podaja zahteve, ki so opredeljene v zakonodaji o varnosti in zdravju pri delu. Poudarja preventivno delovanje in opredeljuje številne dejavnosti, ki omogočajo splošen vpogled v zdravje in varnost pri delu, saj si skozi izpolnjevanje zahtev organizacija prizadeva za učinkovito in uspešno izboljšanje varnosti in zdravja svojih zaposlenih. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.