Dodatne informacije za potnike

Polnjenje mobilne aplikacije

Polnjenje mobilne aplikacije Urbana:

  • v aplikaciji preko VALÚ Monete,
  • na Urbanomatih in
  • vseh ostalih prodajnih mestih, kjer je omogočeno polnjenje kartic Urbana (kioski, bencinski servisi, trgovine ...).

 Najvišja dovoljena vrednost dobroimetja je 50,00 €.

Polnjenje na Urbanomatu

Polnjenje dobroimetja na Urbanomatu poteka podobno kot s klasično vrednostno kartico Urbana. Pred začetkom polnitve preverite, ali imate odklenjen telefon in vključen NFC.

Na Urbanomatu zadnjo stran telefona prislonite na Urbana terminal ter izberite polnitev, določite plačilno sredstvo, poravnajte znesek in ponovno prislonite telefon na Urbana terminal oz. sledite navodilom na Urbanomatu.

Polnjenje z VALÚ Moneto

Znotraj aplikacije izberete polnjenje računa, določite znesek polnitve in vnesete PIN (če ga imate aktiviranega). Pred prvim polnjenjem je potrebna aktivacija vaše telefonske številke za polnitev z VALÚ Moneto.

Pri prvem poskusu polnjenja računa na zaslonu »Urbana« vam aplikacija samodejno ponudi opcijo aktivacije polnitve z VALÚ Moneto. V prikazano okence vnesete telefonsko številko, na katero se pošlje potrditveni SMS z aktivacijsko kodo, ki jo je potrebno vnesti v potrditveno okence.

Prav tako si lahko aktivirate polnitev dobroimetja z VALÚ Moneto na zaslonu »Povezana številka«, do katerega lahko dostopate z drsnim menijem.Če v kratkem ne dobite sporočila, na zaslonu »Povezana številka« preverite, ali ste vnesli pravilno številko. V primeru, da je številka pravilna, lahko na istem zaslonu ponovno zahtevate aktivacijsko kodo.

Polnjenje računa mobilne aplikacije z VALÚ Moneto je omogočeno uporabnikom VALÚ Monete Telekoma Slovenije, A1 in BOB-a.

Polnjenje na drugih prodajnih mestih kartice Urbana

Polnjenje dobroimetja poteka podobno kot s klasično kartico Urbana. Pred začetkom polnitve preverite, ali imate odklenjen telefon in vključen NFC. Blagajniku sporočite, da želite napolniti Urbana dobroimetje in sledite navodilom. Zadnjo stran telefona prislonite na Urbana terminal. Blagajniku sporočite željen znesek polnitve. Ponovno prislonite telefon na Urbana terminal.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.