Dodatne informacije za potnike

Mobilna aplikacija Urbana.

Uporabniki storitev enotne mestne kartice Urbana si lahko na svoje pametne telefone s sistemom Android ali iOS namestite mobilno aplikacijo Urbana, ki služi kot virtualna vrednostna kartica. Mobilna aplikacija Urbana omogoča hitro in enostavno plačilo za:

  • potovanja z avtobusi (LPP),

  • storitev parkirišč (JP LPT),

  • vožnjo z vzpenjačo (Ljubljanski grad),

  • prikaz prodajnih mest Urbane

  • uporabo storitve BicikeLJ (Europlakat) in

  • uporabo storitve SMS parking.

Aplikacija nudi prijazno in enostavno uporabniško izkušnjo imetnikom pametnih telefonov opremljenih s tehnologijo NFC in z operacijskim sistemom Android 4.4 ali več ali iOS 9.0 ali novejšim. Za plačevanje na avtobusih je potrebno imeti operacijski sistem Android 5.0 ali več, za ostale zgoraj navedene  storitve pa zadostuje operacijski sistem Android 4.4 ali več.  Za uporabnike telefonov Samsung Galaxy S3 in starejše telefone uporaba aplikacije v sistemu Urbana ni več mogoča.

Pri storitvah mestnega potniškega prometa vam aplikacija ponuja vse, kar sicer omogoča vrednostna kartica Urbana. Z njo lahko brezstično plačate vožnjo z avtobusom LPP, tudi za več potnikov hkrati, brezplačno prestopate v roku 90 minut ter polnite račun kartice. Prav tako lahko v aplikaciji spremljate stanje na računu in zgodovino validiranja ter urnik prihodov avtobusov, načrtujete pot po mestu in dostopate do potovalnih informacij. 

Aplikacija Urbana je inovacija Mestne občine Ljubljana, Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) in Telekoma Slovenije, ki za brezkontaktno plačevanje storitev sistema enotne mestne kartice Urbana uporablja tehnologijo NFC. 

Aplikacija Urbana je na voljo uporabnikom vseh mobilnih operaterjev, polnjenje računa vrednostne kartice z VALÚ Moneto pa uporabnikom VALÚ Monete Telekoma Slovenije, A1 in BOB-a.

Ob nadgradnji operacijskega sistema iz Android 9 na Android 10, se vam bo ustvarila nova app Urbana z novim ID. Prenos dobroimetja iz prejšnjega ID na novi ID bo samodejen. 

-

Valú in Valú Moneta

Valú Moneta je ohranila vse funkcionalnosti Monete in deluje enako kot prej, kar pomeni, da so vsi nastali stroški uporabniku obračunani na naslednjem mesečnem računu za telekomunikacijske storitve. Na voljo je uporabnikom Telekoma Slovenije, uporabnikom A1 Slovenija in BOB-a. Vsak naročnik mobilnega paketa pri A1/Telekomu Slovenije/Bob-u se ob sklenitvi naročniškega razmerja strinja  s splošnimi pogoji uporabe storitve Valú Monete, ki se aktivira ob prvem plačilu. Plačilo je lahko poleg Urbane tudi na kateremkoli drugem fizičnem ali spletnem prodajnem mestu. 

Storitev Valú pa je na voljo vsem, ki želite plačevati z mobitelom, ne glede na operaterja, pri katerem imate mobilne storitve. Na svoj mobilni telefon si naložite aplikacijo Valú, ustvarite svoj račun Valú in že lahko uporabljate številne možnosti plačevanja. Kako? Na Valú račun je potrebno prenesti denar (dobroimetje), kar je mogoče storiti v Telekomovih centrih, s plačilnimi karticami, bančnim nakazilom ali z Valú Moneto.

Valú se lahko povezuje z drugimi storitvami oz. aplikacijami, med katerimi je tudi Urbana. Torej lahko iz aplikacije Valú direktno dostopate do aplikacije Urbana in dobroimetje iz Valú računa prenesete na vašo virtualno Urbano.

Uporabnikom Valú Monete svetujemo, da si v nastavitvah aplikacije Valú vključijo samodejno polnitev računa z Valú Moneto in tako poskrbijo, da jim bo dobroimetje za plačevanje voznine na avtobusu vedno na voljo.

Če uporabite denarnico Valú, je to brezplačna opcija, če imate Valú Moneto, pa se ob kateremkoli prvem plačilu začne zaračunavati naročnina (pri polnitvi denarnice Valú, plačilu na Petrolu, v Mercatorju ali kjerkoli drugje).

 

 

 

 

Datoteke
PDF icon Navodila za uporabo Urbane na operacijskem sistemu IOS [pdf | 379,5 KB]
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.