Dodatne informacije za potnike

Mobilna aplikacija Urbana

Uporabniki storitev enotne mestne kartice Urbana si lahko na svoje pametne telefone Android namestite mobilno aplikacijo Urbana, ki služi kot virtualna vrednostna kartica. Mobilna aplikacija Urbana omogoča hitro in enostavno plačilo za:

  • potovanja z avtobusi (LPP),

  • storitev parkirišč (JP LPT),

  • vožnjo z vzpenjačo (Ljubljanski grad),

  • uporabo storitve BicikeLJ (Europlakat) in

  • uporabo storitve SMS parking.

Aplikacija nudi prijazno in enostavno uporabniško izkušnjo imetnikom pametnih telefonov opremljenih s tehnologijo NFC in z operacijskim sistemom Android 4.4 ali več. Za plačevanje na avtobusih je potrebno imeti operacijski sistem Android 5.0 ali več, za ostale zgoraj navedene  storitve pa zadostuje operacijski sistem Android 4.4 ali več.  Za uporabnike telefonov Samsung Galaxy S3 in starejše telefone    uporaba  aplikacije v sistemu Urbana ni več mogoča.

Pri storitvah mestnega potniškega prometa vam aplikacija ponuja vse, kar sicer omogoča vrednostna kartica Urbana. Z njo lahko brezstično plačate vožnjo z avtobusom LPP, tudi za več potnikov hkrati, brezplačno prestopate v roku 90 minut    ter polnite račun kartice. Prav tako lahko v aplikaciji spremljate stanje na računu in zgodovino validiranja ter urnik prihodov avtobusov, načrtujete pot po mestu in dostopate do potovalnih informacij. 

Aplikacija Urbana je inovacija Mestne občine Ljubljana, Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) in Telekoma Slovenije, ki za brezkontaktno plačevanje storitev sistema enotne mestne kartice Urbana uporablja tehnologijo NFC. 

Aplikacija Urbana je na voljo uporabnikom vseh mobilnih operaterjev, polnjenje računa vrednostne kartice z VALÚ Moneto pa uporabnikom VALÚ Monete Telekoma Slovenije in A1.

 

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.