Dodatne informacije za potnike

Mobilna aplikacija Urbana. Plačevanje potovanja z VALU.

Uporabniki storitev enotne mestne kartice Urbana si lahko na svoje pametne telefone Android namestite mobilno aplikacijo Urbana, ki služi kot virtualna vrednostna kartica. Mobilna aplikacija Urbana omogoča hitro in enostavno plačilo za:

  • potovanja z avtobusi (LPP),

  • storitev parkirišč (JP LPT),

  • vožnjo z vzpenjačo (Ljubljanski grad),

  • uporabo storitve BicikeLJ (Europlakat) in

  • uporabo storitve SMS parking.

Aplikacija nudi prijazno in enostavno uporabniško izkušnjo imetnikom pametnih telefonov opremljenih s tehnologijo NFC in z operacijskim sistemom Android 4.4 ali več. Za plačevanje na avtobusih je potrebno imeti operacijski sistem Android 5.0 ali več, za ostale zgoraj navedene  storitve pa zadostuje operacijski sistem Android 4.4 ali več.  Za uporabnike telefonov Samsung Galaxy S3 in starejše telefone    uporaba  aplikacije v sistemu Urbana ni več mogoča.

Pri storitvah mestnega potniškega prometa vam aplikacija ponuja vse, kar sicer omogoča vrednostna kartica Urbana. Z njo lahko brezstično plačate vožnjo z avtobusom LPP, tudi za več potnikov hkrati, brezplačno prestopate v roku 90 minut ter polnite račun kartice. Prav tako lahko v aplikaciji spremljate stanje na računu in zgodovino validiranja ter urnik prihodov avtobusov, načrtujete pot po mestu in dostopate do potovalnih informacij. 

Aplikacija Urbana je inovacija Mestne občine Ljubljana, Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) in Telekoma Slovenije, ki za brezkontaktno plačevanje storitev sistema enotne mestne kartice Urbana uporablja tehnologijo NFC. 

Aplikacija Urbana je na voljo uporabnikom vseh mobilnih operaterjev, polnjenje računa vrednostne kartice z VALÚ Moneto pa uporabnikom VALÚ Monete Telekoma Slovenije in A1.

Ob nadgradnji operacijskega sistema iz Android 9 na Android 10, se vam bo ustvarila nova app Urbana. Za prenos sredstev in prejšnje app Urbana na novo app Urbana, naprošamo, da na naslov urbana@lpp.si posredujte vaš stari ID in varnostno kodo ter novi ID. Prenos bomo opravili  v najkrajšem možnem času. Hvala za razumevanje.

-

Valú in Valú Moneta

Valú Moneta je ohranila vse funkcionalnosti Monete in deluje enako kot prej, kar pomeni, da so vsi nastali stroški uporabniku obračunani na naslednjem mesečnem računu za telekomunikacijske storitve. Na voljo je uporabnikom Telekoma Slovenije in uporabnikom A1 Slovenija.

Storitev Valú pa je na voljo vsem, ki želite plačevati z mobitelom, ne glede na operaterja, pri katerem imate mobilne storitve. Na svoj mobilni telefon si naložite aplikacijo Valú, ustvarite svoj račun Valú in že lahko uporabljate številne možnosti plačevanja. Kako? Na Valú račun je potrebno prenesti denar (dobroimetje), kar je mogoče storiti v Telekomovih centrih, s plačilnimi karticami, bančnim nakazilom ali z Valú Moneto.

Valú se lahko povezuje z drugimi storitvami oz. aplikacijami, med katerimi je tudi Urbana. Torej lahko iz aplikacije Valú direktno dostopate do aplikacije Urbana in dobroimetje iz Valú računa prenesete na vašo virtualno Urbano.

Uporabnikom Valú Monete svetujemo, da si v nastavitvah aplikacije Valú vključijo samodejno polnitev računa z Valú Moneto in tako poskrbijo, da jim bo dobroimetje za plačevanje voznine na avtobusu vedno na voljo.

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.