Dodatne informacije za potnike

Urbanomati

Prodajna mesta in urbanomati

Kaj lahko naredim na Urbanomatu?

Na Urbanomatu je mogoče:

  • kupiti novo kartico Urbana,
  • naložiti dobroimetje na vrednostno kartico,
  • naložiti mesečno vozovnico in/ali dobroimetje na terminsko kartico,
  • preveriti stanje na kartici in natisniti izpis stanja.

Z Urbanomatom "se pogovarjamo" s pomočjo zaslona, občutljivega na dotik. Gumbi za izbiro postopkov se pojavljajo na zaslonu in na zaslonu nanje tudi pritisnemo.

 Kako plačam na Urbanomatu?

  • z bankovci za 5, 10, 20 in 50 EUR,
  • s kovanci za 1 in 2 EUR,
  • s centi (0,05 EUR, 0,10 EUR, 0,20 EUR, 0,50 EUR) v največji skupni vrednosti 10 EUR (omejitev je postavljena zaradi tehničnih omejitev Urbanomata),
  • plačilnimi karticami ter kreditnimi karticami Visa, Diners, BA Maestro, Mastercard,
  • z uporabo sistema VALÚ Moneta na mobilnem telefonu.

Najmanjša vrednost polnitve kartice na Urbanomatu je 0,05 EUR, najvišja pa 50 EUR.

slika prikazuje urbanomat
Urbanomat

Urbanomati ne vračajo drobiža

Če ob plačilu mesečne vozovnice na Urbanomatu ali ob nakupu nove kartice Urbane, v napravo vložite večji znesek, kot znaša vrednost polnitve oziroma nakupa vozovnice, se presežek zapiše na izbrano kartico kot dobroimetje.
Glede na vrsto kartice, lahko dobroimetje uporabite za plačilo vožnje ali za plačilo mesečne vozovnice prihodnjega meseca, za plačilo vožnje drugim osebam ali za plačilo drugih storitev, ki so vključene v sistem enotne mestne kartice.

Če na kartico ne želite nalagati dobroimetja, pripravite za polnitev ali nakup točen znesek.

Napaka pri zapisovanju

Če na Urbanomatu pride do napake pri zapisovanju dobroimetja ali mesečne vozovnice, to sporočite v klicni center na številko 080 60 77 skupaj s podatkom o identifikacijski številki vaše kartice.

Datoteke
PDF icon Navodila za uporabo Urbanomatov [pdf | 904,7 KB]
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.