Informativni dnevi 2020

Ljubljanski potniški promet bo v času Informativnih dni 2020 v petek, 14. februarja 2020, in v soboto, 15. februarja 2020, nudil nasvete za potovanja do izbranih izobraževalnih ustanov s pomočjo sheme linij z vrisanimi izobraževalnimi ustanovami in rubrike Načrtuj pot ter s pomočjo spletne aplikacije za napovedi prihodov avtobusov. Informacije o tem, s katerim avtobusom potovati, bodo na avtobusih uporabnikom posredovali tudi vozniki. Priporočljivo je, da jih sicer med samo vožnjo ne motimo. Na prikazovalnikih nad voznikom bodo lahko uporabniki prebrali tudi, kdaj je potrebno izstopiti za določeno izobraževalno ustanovo.

Mladi se lahko obrnejo še na predstavnike ŠOU, ki bodo na ključnih mestih v Ljubljani delili brošuro ŠOU. V njej bodo vse pomembne informacije v povezavi z Ljubljanskim potniškim prometom in kartico Urbano, s katero lahko uporabniki plačajo potovanja na mestnih avtobusih LPP.

O brezstični kartici Urbana za plačevanje prevoza z mestnimi avtobusi se lahko dijaki in študenti pozanimajo osebno na Potniškem centru LPP, Slovenska 56, Bavarski dvor (v petek, 14.2.), ali na Urbana in Šolska mesečna vozovnica ter po telefonu.

V petek do 19. ure bodo predstavniki LPP dosegljivi na telefonskih številkah:

  • 01 43 05 174,
  • 01 43 05 175,
  • 01 43 05 177.

V soboto pa na telefonski številki 01 582 2 582.

Osebno se bodo lahko dijaki in študenti oglasili na Potniškem centru LPP na Slovenski 56, na Bavarskem dvoru, v petek, 14.2.2020.

Pomembne povezave

Urbano lahko dijak ali študent kupi - prazna vrednostna kartica Urbana rumene barve stane 2 evra, nanjo lahko naloži do 50 evrov - na vseh zeleno obarvanih urbanomatih na mestnih avtobusnih postajališčih, v vseh trafikah, na Potniškem centru LPP (Slovenska 56, na Ba­varskem dvoru, v centru Ljubljane), v izbranih Mercatorjih in Intersparih, na Avtobusni postaji Ljubljana, v izbranih poslovalnicah Pošte Slovenija, ter na izbranih bencinskih črpalkah Petrola.

Kako poteka plačilo na avtobusu

Razen z rumeno Urbano se lahko dijak ali študent zapelje po Ljubljani tudi z Urbano zelene barve, t.i. imensko oziroma terminsko ali mesečno Urbano. Izdela jo lahko na Potniškem centru LPP in na Avtobusni postaji Ljubljana ter nanjo istočasno naloži dobroimetje do 50 evrov. Jeseni lahko kartico aktivira v »šolsko mesečno vozovnico«. Potovanje na avtobusu plača potnik pri vozniku tako, da prisloni Urbano na valida­tor in počaka na pisk, nato pa se pomika proti zadnjim izstopnim vratom. Ena vožnja stane 1,30 evrov (eno območje) in vključuje prestopanje v roku 90 min. Na avtobusu lahko uporabnik plačilo izvede tudi tako, da pokliče standardno številko za plačevanje z Moneto 1899, nato pa telefon približa validatorju, ki se nahaja pri vozniku. Ta način plačila ne omogoča brezplačne­ga prestopanja v roku 90 minut kot to sicer omogoča kartica Urbana.

Mobilna aplikacija Urbana

Vsi uporabniki, ki imajo prenosni telefon opremljen s tehnologijo NFC in z operacijskim sistemom Android 5.0 ali več, lahko plačajo na avtobusih z Mobilno aplikacijo Urbana (https://www.lpp.si/enotna-mestna-kartica-urbana/mobilna-aplikacija-urbana). Elektronsko kartico Urbano na aplikaciji si lahko uporabniki napolnijo s pomočjo NFC na urbanomatih, v trafikah in ostalih prodajnih mestih.

Mobilna aplikacija Urbana omogoča hitro in enostavno plačilo za:

  • potovanja z avtobusi (LPP),
  • storitev parkirišč (JP LPT),
  • vožnjo z vzpenjačo in plačilo vstopnin ter vstopnic (Ljubljanski grad),
  • uporabo storitve BicikeLJ (Europlakat),

Pri storitvah mestnega potniškega prometa omenjena aplikacija ponuja vse, kar sicer omogoča vrednostna kartica Urbana. Z njo lahko potnik plača vožnjo z avtobusom LPP tudi za več potnikov hkrati, brezplačno prestopa v roku 90 minut ter polni račun kartice. Prav tako lahko v aplikaciji spremlja stanje na računu in zgodovino validiranja ter urnik prihodov avtobusov, načrtuje pot po mestu in dostopa do potovalnih informacij.

Datoteke
PDF icon Brošura ŠOU [pdf | 26,6 MB]
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu dopolnjuje in smiselno podaja zahteve, ki so opredeljene v zakonodaji o varnosti in zdravju pri delu. Poudarja preventivno delovanje in opredeljuje številne dejavnosti, ki omogočajo splošen vpogled v zdravje in varnost pri delu, saj si skozi izpolnjevanje zahtev organizacija prizadeva za učinkovito in uspešno izboljšanje varnosti in zdravja svojih zaposlenih. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.