Dodatne informacije za potnike

Ceniki

Shema območij in določanje cene vašega potovanja

Obarvana območja predstavljajo območni sistem LPP. Prvo območje je vedno tisto, kjer potovanje pričnemo. Zato se za prevoz znotraj enega območja, in sicer ne glede na to, ali je to območje na shemi označeno z 1, 2 ali 3, računa prevoz za eno območje. Če potujemo iz enega območja v drugega, pa potujemo v dveh ali treh območjih.

Na primer za prevoz znotraj občine Grosuplje velja cena prevoza za eno območje.

Če pa iz Grosupljega potujemo vse do Ljubljane, pa velja cena prevoza za območje 3, saj smo pri potovanju prešli v naslednje območje - iz 1 v 3.

Za nekoga, ki potuje iz Ljubljane, je prvo območje potovanja Ljubljana, Grosuplje kot cilj potovanja pa se nahaja v tretjem območju, saj je pričel potovati v Ljubljani.

Za informacijo o ceni prevoza za območja 1, 2 ali 3 si poglejte Cenik vozovnic v mestnem in integriranem potniškem prometu.

Pri določitvi cene prevoza v medkrajevnem prometu se upošteva razdalja v kilometrih med vstopno in izstopno postajo. Na primer za prevoz od Ljubljane do Vrhnike, kjer je razdalja po shemi 21 kilometrov, se v Ceniku splošnih, upokojenskih, priložnostnih in količinskih vozovnic v drugem stolpcu (Razdalja v km) izbere vrstica, kjer je zapisana razdalja 21 – 25 in nato glede na tip vozovnice izbere določen stolpec s ceno vozovnice.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.