Dodatne informacije za potnike

Ceniki

Shema območij in določanje cene vašega potovanja

Obarvana območja predstavljajo območni sistem LPP. Prvo območje je vedno tisto, kjer potovanje pričnemo. Zato se za prevoz znotraj enega območja, in sicer ne glede na to, ali je to območje na shemi označeno z 1, 2 ali 3, računa prevoz za eno območje. Če potujemo iz enega območja v drugega, pa potujemo v dveh ali treh območjih.

Na primer za prevoz znotraj občine Grosuplje velja cena prevoza za eno območje.

Če pa iz Grosupljega potujemo vse do Ljubljane, pa velja cena prevoza za območje 3, saj smo pri potovanju prešli v naslednje območje - iz 1 v 3.

Za nekoga, ki potuje iz Ljubljane, je prvo območje potovanja Ljubljana, Grosuplje kot cilj potovanja pa se nahaja v tretjem območju, saj je pričel potovati v Ljubljani.

Potnik, ki potuje iz prvega območja v drugo ali tretje območje in prestopa med linijami, mora območje, v katerega potuje, izbrati že pri prvi validaciji.

Za informacijo o ceni prevoza za območja 1, 2 ali 3 si poglejte Cenik vozovnic v mestnem in integriranem potniškem prometu.

Pri določitvi cene prevoza v medkrajevnem prometu se upošteva razdalja v kilometrih med vstopno in izstopno postajo. Na primer za prevoz od Ljubljane do Vrhnike, kjer je razdalja po shemi 21 kilometrov, se v Ceniku splošnih, priložnostnih in količinskih vozovnic v drugem stolpcu (Razdalja v km) izbere vrstica, kjer je zapisana razdalja 21 – 25 in nato glede na tip vozovnice izbere določen stolpec s ceno vozovnice.

 

Datoteke
PDF icon Cenik vozovnic v mestnem in integriranem potniškem prometu, velja od 29. 11. 2023 [pdf | 1,8 MB]
PDF icon Cenik mesečnih in letnih imenskih IJPP vozovnic v MLP - veljaven od 1. 6. 2023 [pdf | 830,9 KB]
PDF icon Cenik mes. in letnih neimenskih IJPP ter enkratnih, dnevnih, tridnevnih in tedenskih IJPP vozovnic v MLP veljaven od 1. 6. 2023 [pdf | 557,8 KB]
PDF icon Cenik vikend in družinskih IJPP vozovnic v MLP - veljaven od 24. 7. 2023 [pdf | 485,9 KB]
PDF icon Cenik splošnih, priložnostnih in količinskih vozovnic v MLP - veljaven od 1. 6. 2023 [pdf | 488 KB]
PDF icon Cenik dijaških in študentskih vozovnic v medkrajevnem potniškem prometu_velja od 24. 8. 2021 [pdf | 594,2 KB]
PDF icon Cenik oglaševanja v notranjosti avtobusa za občasne naročnike, za površine, ki niso predmet sklenjenih pogodb - 1. 6. 2018 [pdf | 601,4 KB]
PDF icon Cenik tiskovin in ostalih storitev, veljaven od 29. 6. 2023 [pdf | 101,5 KB]
PDF icon Cenik zunanjega avtobusnega oglaševanja za letni najem 1. 7. 2013 [pdf | 655,5 KB]
PDF icon Shema območij LPP [pdf | 2,6 MB]
PDF icon Cenik vozovnic za krožno vožnjo po Ljubljani z električnim vlakcem Urban_velja od 1.3.2024 [pdf | 289,3 KB]
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.