Koronavirus Covid -19

Zaradi zelo zaostrene situacije v zvezi s COVID situacijo v Sloveniji in v skladu z veljavnim Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, morajo potniki na avtobusih izpolnjevati pogoj PCT (prebolevnik, cepljen, testiran) in nositi zaščitno kirurško masko. Svetujemo, da si potnik že pred vstopom v avtobus pripravi PCT dokazilo in osebni dokument, ki ju pokaže vozniku in s tem ne povzroča gneče pri vstopanju potnikov. 

Kontrolo na avtobusih izvajaja še kontrolna služba LPP in inšpektorji IRSI.

Otroci do 12 leta starosti, učenci in dijaki ne potrebujejo PCT dokazila temveč le masko. Maske ni potrebno nositi otrokom do 6. leta starosti.

 

V Ljubljanskem potniškem prometu (LPP) spremljamo razmere v zvezi s koronavirusom ter sledimo navodilom Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje in vse nove infromacije objavljamo pod rubriko aktualno.

Kot so izpostavili na NIJZ, je pri preprečevanju okužbe s koronavirusom, tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higijene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

V Zdravstvenem domu Ljubljana je, z namenom ozaveščanja o pravilnem ukrepanju, vzpostavjena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.

Če menite, da imate znake (vročina, kašelj, oteženo dihanje), ki bi lahko kazali na to, da ste zboleli zaradi okužbe, vas naprošamo, da se ustrezno posvetujete s strokovnimi službami po telefonu in nato ravnate po njihovih navodilih.

To priporočilo velja še posebej za tiste, ki so pripotovali iz območij, kjer je več okužb.

Več informacij je dostopnih na spletni strani.

Slika opozarja potnike naj ne kašljajo v sopotnike in na neprimernost takšnega vedenja.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.