Dodatne informacije za potnike

Informativni dnevi 2018

Na informativni dan z LPP

Za lažje načrtovanje poti do želene izobraževalne ustanove, ki jo boste obiskali v času informativnih dni, si oglejte katere linije mestnega potniškega prometa vozijo do izbrane lokacije

Sheme linij z vrisanimi izobraževalnimi ustanovami bodo v času informativnih dni imeli pri sebi tudi vozniki avtobusov. Za shemo linije lahko zaprosite ob vstopu na avtobus.

V Potniškem centru LPP, na Slovenski cesti 56 v Ljubljani, bo v petek, 9. februarja 2018, organizirana informacijska točka, kjer boste udeleženci informativnih dni prejeli vse informacije, ki jih potrebujete za vožnjo z avtobusom v okviru informativnih dni, kot tudi vse informacije o prevozih z LPP.

Na avtobusih se bodo v času informativnih dni na prikazovalnikih v notranjosti avtobusa pri napovedih postajališč izpisovale tudi izobraževalne ustanove, ki se nahajajo v neposredni bližini določenega postajališča.

Pogostejše vožnje avtobusov

Običajnim voznim redom bo LPP v petek, 9. februarja 2018, mestnim avtobusom v jutranji konici in v času do začetka terminov predstavitev programov na srednjih šolah in fakultetah, podaljšal obratovanje, kar pomeni, da bodo avtobusi vozili pogosteje kot običajno.

Vožnje na avtobusu se plačajo s kartico Urbana

Urbano lahko kupite na železniških postajah po Sloveniji*, na vseh zeleno obarvanih urbanomatih na mestnih avtobusnih postajališčih, v trafikah, na Potniškem centru LPP (Slovenska 56, na Bavarskem dvoru, v centru Ljubljane), v izbranih Mercatorjih in Intersparih, na Avtobusni postaji Ljubljana, v izbranih poslovalnicah Pošte Slovenija, ter na izbranih bencinskih črpalkah Petrola.

Prodajna mesta Urbane si lahko ogledate tukaj

* Na železniških postajah Celje, Hrastnik, Jesenice, Koper, Kranj, Ljubljana, Litija, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto, Nova Gorica, Pragersko, Postojna, Ptuj, Sevnica, Sežana, Škofja Loka, Trbovlje, Zagorje in Zidani Most lahko kupite vrednostno Urbano in uredite mesečno vozovnico za prevoz z vlakom in mestnimi avtobusi LPP.

Polnitev kartice Urbana

Cena prazne vrednostne kartice Urbana rumene barve je 2 evra. Na kartico si lahko naložite do 50 evrov. Napolnite je lahko na vseh urbanomatih in ostalih prodajnih mestih Urbane. Z eno kartico lahko plačate vožnjo z avtobusom tudi za več oseb hkrati, na kar opozorite voznika pri vstopu. Za plačilo vožnje kartico prislonite na validator pri vozniku in počakate, da se na validatorju pojavi zelena kljukica. Kartico lahko uporabljate tudi za plačilo parkirnine na parkirnih prostorih v upravljanju JP LPT.   

Razen z rumeno Urbano se lahko zapeljete po Ljubljani tudi z Urbano zelene barve, t.i. terminsko ali mesečno Urbano. Izdelate jo lahko na Potniškem centru LPP in nanjo istočasno naložite dobroimetje do 50 evrov. Jeseni lahko kartico aktivirate v »šolsko mesečno vozovnico« na način, da predložite potrdilo o vpisu na izbrano izobraževalno ustanovo. Več o šolski mesečni vozovnici si preberite tukaj.

Cena vožnje z mestnim avtobusom

Vožnja z avtobusom stane 1,20 evrov (eno območje) in vključuje prestopanje v roku 90 min. To pomeni, da se pri vsakem vstopu validirate, znesek 1,2 evra pa sem vam odšteje le enkrat v roku 90 minut.

Prevoz lahko plačate tudi z Moneto. Ob vstopu na avtobus pokličete standardno številko za plačevanje z Moneto 1899, nato telefon približate validatorju, ki se nahaja pri vozniku. Ta način plačila ne omogoča brezplačnega prestopanja v roku 90 minut.

P + R (Parkiraj in se pelji z LPP) 

V primeru, da se boste v Ljubljano pripeljali z avtom, vam svetujemo uporabo P + R parkirišč, ki so na obrobju mesta oz. na glavnih vpadnicah v mesto. Uporabnikom parkirišč je omogočeno dnevno parkiranje, v ceno parkiranja 1,20 evra pa je vključena tudi ena povratna vozovnica mestnega potniškega prometa – LPP.

Več o sistemu parkiraj in se pelji najdete tukaj

 

Potovanje po Ljubljani lahko načrtujte tudi z aplikacijo.

 

Pred prihodom v Ljubljano si oglejte na  spletni strani LPP: 

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.